Christmas a la Mode (2019)


Ελληνικός τίτλος: Το πιο γλυκό θαύμα

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Gaumont γυρισμένη για το δίκτυο του Lifetime σε σκηνοθεσία Τζων Στίμπσον, με τους Κέητι Λεκλέρκ, Ράυαν Κούπερ, Τζένιφερ Έλλις, Κάθυ Χάρουμ.

Με τα χρέη στη φάρμα γαλακτομικών που κληρονόμησε από τον πατέρα της να συσσωρεύονται, η Έμιλυ κάνει ό,τι περνά από το χέρι της να πάρει παράταση στα χρέη της έως ότου λάβει την κρατική επιχορήγηση που δικαιούται και η οποία θα της εξασφαλίσει την απαιτούμενη ανάσα για έναν ακόμα χρόνο. Υπολόγιζε όμως χωρίς την αδελφή της, η οποία καταφθάνει με έναν συνεργάτη της στην επενδυτική εταιρεία όπου εργάζεται, με έτοιμο το σχέδιο πώλησης και μεταβίβασης των χρεών, ούτως ώστε η ίδια να περισώσει και το μερίδιό της. Μετά από ένα επεισοδιακό δείπνο με την Ντόροθυ, ο συνεργάτης της, ο Τσάρλι, γνωρίζεται λίγο καλύτερα με την Έμιλυ και αντιλαμβάνεται ότι η ανάγκη της να διατηρήσει τη φάρμα είναι ουσιαστικότερη των χρημάτων. Έτσι, άτυπα και παρά το προσωπικό του συμφέρον, της δίνει κάποιες ιδέες ανάπτυξης, την ίδια στιγμή που μια υπάλληλος και φίλη της ανοίγει σελίδα πληθοχρηματοδότησης στο Internet, με σκοπό αν μη τι άλλο να μαζέψουν $400.000 ώστε να εξαγοράσουν το μερίδιο της Ντόροθυ.

Ακόμα μία από τις καλύτερές μου ever ρομαντικές χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες, όπου όλα βγάζουν νόημα και κυλούν αρμονικά, φυσιολογικά και ρεαλιστικά, ακόμα και εντός των απαιτούμενων συμβάσεων. Εξαιρετικά γοητευτικό και με χημεία επί της οθόνης το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, κερδίζει αμέσως τη συμπάθεια και το ενδιαφέρον του θεατή που τελικά δεν παρακολουθεί απλώς αλλά και νοιάζεται για την έκβαση της ιστορίας τους. Την ίδια στιγμή, η ιστορία με τα παγωτά και τις μηλόπιτες (εξ ου και το "a la mode" του τίτλου, όπως οι Αμερικανοί αποκαλούν τη μηλόπιτα με παγωτό) προσθέτει σε γλύκα -κυριολεκτικά- και σε αρμονία, τόσο γευστική όσο και σεναριακή. Εντάξει, εννοείται πως στο φινάλε όλα βρίσκουν τον δρόμο τους, αλλά και πάλι διατηρούνται οι στοιχειώδεις δόσεις αληθοφάνειας ακόμα κι αν είναι τίγκα στη ζάχαρη και στην καλοσύνη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)