Operation Christmas Drop (2020)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα εξ ουρανού

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία των Netflix/Motion Picture Corporation of America σε σκηνοθεσία Μάρτιν Γουντ, με τους Κατ Γκράχαμ, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Βιρτζίνια Μάντσεν, Τζάνετ Κίντερ.

Η γερουσιαστής Μπράντφορντ έχει επιφορτισθεί με ένα δύσκολο έργο μέσα στις γιορτές: να αποφασίσει το κλείσιμο τριών στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ. Με τις πιο επικρατούσες να έχουν ήδη προκύψει βάσει μελετών, η ίδια προβληματίζεται καθώς η μία εκ των τριών βρίσκεται στην εκλογική της περιφέρεια. Έτσι, αναθέτει στην βοηθό της, την Έρικα, να ταξιδέψει στη βάση του Γκουάμ και να βρει οπωσδήποτε τα στοιχεία (ή τις δικαιολογίες) που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να κλείσει τη συγκεκριμένη ως εναλλακτική αυτής που θα της στοιχίσει σε ψήφους. Η Έρικα φτάνει στο Γκουάμ εντελώς προκατειλημμένη, γνωρίζοντας τη φήμη της βάσης για τις ρίψεις δώρων στα κοντινά νησιά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο κοστίζει αδικαιολόγητα χρήματα στον αμερικανό φορολογούμενο. Όμως με το που προσγειώνεται γνωρίζει τον "ξεναγό" της, τον Σμηναγό Άντριου Τζαντζ, που κατορθώνει να της εξηγήσει πως αυτή η παράλληλη δράση των ανθρώπων της βάσης αποτελεί ουσιαστικά ύψιστο κοινωνικό δώρο, που λειτουργεί ως ο καλύτερος πρεσβευτής της ίδιας της χώρας. 

Σαφώς αναβαθμισμένη ως προς το επίπεδο παραγωγής χριστουγεννιάτικη ταινία, κατά τα υψηλά πλέον πρόσφατα επίπεδα του Netflix, με ιστορία και περιεχόμενο όμως που δεν διαφέρουν σε τίποτα από οποιονδήποτε άλλον τίτλο του Hallmark ή του Lifetime. Παρ' ότι επιστρατεύεται πιο "σταρ" πρωταγωνιστής (ο Αλεξάντερ Λούντβιχ των "Βίκινγκς") όπως και οι κοιλιακοί του, η ιστορία είναι κοινότοπη και μελιστάλακτη, χωρίς εκπλήξεις ή ενδιαφέρουσες ανατροπές. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα της συναρπάζει με τα τοπία της και το χρώμα της, γυρισμένη όντως στο Γκουάμ, όπως και ότι το φλερτ του Σμηναγού προς την προκατειλημμένη γραφειοκράτισσα του Λευκού Οίκου έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον σε χιούμορ και γοητεία, αλλά πέραν αυτού, οι όποιες προσδοκίες για κάτι το διαφορετικό παρασύρονται από τα κύματα του Ειρηνικού στο ηλιοβασίλεμα. Πάντως, η ταινία αποτίει φόρο τιμής στους πραγματικούς ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που όντως πραγματοποιούν ρίψεις δώρων και βοήθειας κάθε Χριστούγεννα στα απομονωμένα νησιά του ωκεανού.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)