Write Before Christmas (2019)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της Crown Media γυρισμένη για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Πατ Γουίλλιαμς με τους Τόρεϋ ΝτεΒίτο, Τσαντ Μάικλ Μάρεϋ, Λολίτα Νταβίντοβιτς, Γκραντ Σώου, Μάντισον Σμιθ, Λέηνι ΜακΏλεϋ, Ντρου Σήλυ.

Με το αγόρι της να τη χωρίζει λίγο πριν τις γιορτές, η Τζέσικα αποφασίζει να δηλώσει αποχή τόσο από τα ραντεβού όσο και από τα Χριστούγεννα, τα οποία υπεραγαπά. Παρ' όλα αυτά, ξεφυλλίζοντας τις πέντε ευχετήριες κάρτες που είχε αγοράσει για τον τέως της, αποφασίζει τελικά να τις στείλει σε πέντε ανθρώπους που υπήρξαν φάροι στη ζωή της: στη θεία της που τη μεγάλωσε σαν μητέρα μετά τον θάνατο των γονιών της, στον αδελφό της που υπηρετεί στο εξωτερικό, σε έναν ποπ σταρ που είχε στιγματίσει την εφηβεία της, στην κολλητή της και στη δασκάλα της μουσικής της, χάρη στην οποία αγάπησε το τσέλο. Παρ' ότι απλώς συμβολική και τυπική, η κάθε κάρτα αφηγείται τελικά τη δική της ιστορία στον κάθε παραλήπτη ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της ίδιας της Τζέσικα.

Αν και η αισθηματική ιστορία της ηρωίδας μας με τον γιο της καθηγήτριάς της ο οποίος και παραλαμβάνει την κάρτα, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, το σενάριο της ταινίας κατορθώνει με σίγουρα -αν και απλοϊκά όπως θα το περίμενε κανείς- βήματα να ανοιχτεί σε ένα σύνολο ανθρώπων από τον μικρόκοσμο που περιβάλλει την πρωταγωνίστρια και να μετατρέψει την ιστορία τελικά σε έργο συνόλου. Έτσι, τούτη εδώ η τρυφερή και αρκούντως χριστουγεννιάτικη ταινία αποτελεί μια καλοδεχούμενη αλλαγή από τα τετριμμένα καθώς ασχολείται ουσιαστικά και με τους β' ρόλους, τους οποίους κατορθώνει και φέρνει στο προσκήνιο, προάγοντας το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση. Πολύ ταιριαστοί η Τόρεϋ ΝτεΒίτο και ο Τσαντ Μάικλ Μάρεϋ, αξιαγάπητος και ο σκυλάκος που πρωταγωνιστεί, φροντισμένη η παραγωγή στο σύνολό της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)