A Merry Holiday (2019)


Εναλλακτικός τίτλος: Misletoe & Menorahs

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Μαξ ΜακΓκουάιαρ, με τους Κέλλυ Τζακλ, Τζέηκ Έπστάιν, Κόρυ Λη, Τζων ΛακΛάρεν, Μάικλ Γκόρντιν Σορ, Τερέζα Τόβα.

H Κρίστυ Ντίκινσον, ανερχόμενη σχεδιάστρια παιχνιδιών, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση σε έναν εν δυνάμει νέο πελάτη της εταιρείας, θα πρέπει να παρουσιάσει τις ιδέες της για τη νέα σειρά παιχνιδιών στο μεγάλο γιορτινό πάρτυ που εκείνος διοργανώνει την παραμονή των Χριστουγέννων. Μολονότι η ίδια θεωρεί εαυτόν εξπέρ σε ό,τι αφορά τα Χριστούγεννα, αυτό που μαθαίνει της προκαλεί πανικό: ο πελάτης της είναι Εβραίος, και η γιορτή θα έχει να κάνει με το Χάνουκα και όχι με τα Χριστούγεννα. Έτσι, επιστρατεύεται ο εβραϊκής καταγωγής καθηγητής των παιδιών μιας συναδέλφου και κολλητής της, ο οποίος θα της διδάξει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει μέχρι τη βραδιά εκείνη. Σε αντάλλαγμα, εκείνη θα του μάθει τα βασικά για τα Χριστούγεννα καθώς ετοιμάζεται να γνωρίσει τον πατέρα της αρραβωνιαστικιάς του το βράδυ της παραμονής.

Α, μα είναι από τις πιο γλυκές και τρυφερές αισθηματικές κομεντί που είδα φέτος τις γιορτές. Πέραν της κάπως πρωτότυπης κεντρικής ιδέας και φυσικά όλων των αναμενόμενων κλισέ, βγάζει και μια ουσιαστική συγκίνηση κάποιες στιγμές, η οποία πηγάζει πρωτίστως από την ειλικρίνεια των χαρακτήρων της. Κι όλα αυτά χάρη στους δύο όμορφους και γοητευτικούς πρωταγωνιστές, που εν μέσω όλων των απαιτούμενων συμβάσεων μιας τέτοιας ταινίας, κατορθώνουν και βάζουν ψυχούλα στις σκηνές τους και γίνονται βαθύτατα συγκινητικοί, ενώ επενδύουν και στη μεταξύ τους χημεία. Τρυφερό, με ικανές δόσεις χιούμορ, και απολαυστικό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The actors (2024)

Η παραλία (2023)

Το προξενιό της Ιουλίας (2023)

Blink Twice (2024)

Beetlejuice Beetlejuice (2024)