Christmas Scavenger Hunt (2019)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της Johnson σε σκηνοθεσία Μαρίτα Γκράμπιακ, με τους Κιμ Σω, Κέβιν ΜακΓκάρυ, Τομ Άρνολντ, Τζων Γουέλτς.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η Μπελίντα, στέλεχος κτηματομεσιτικής εταιρείας, επιστρέφει στην πόλη της για τα Χριστούγεννα. Μόνο που το ταξίδι αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με γιορτινές διακοπές, αφού ο λόγος που η εταιρεία της την έστειλε εκεί είναι για να κλείσει τη συμφωνία πώλησης της παλιάς κλωστοϋφαντουργίας που τώρα λειτουργεί ως μουσείο, σε κάποιον που ενδιαφέρεται να τη μετατρέψει σε πολυτελή διαμερίσματα. Εύκολη υπόθεση για κάποιαν τόσο ικανή στη δουλειά της, όμως η ηρωίδα μας ξεκινά την αποστολή της με τρία προβλήματα: Πρώτον ο πολυάσχολος αρραβωνιαστικός της δεν μπορεί να την ακολουθήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Δεύτερον, με το που φτάνει στην πόλη, πέφτει επάνω στον παλιό, μεγάλο της έρωτα, με τον οποίο δεν είχαν χωρίσει υπό τις καλύτερες συνθήκες. Τρίτον και κυριότερον, αρχίζει να έχει δεύτερες σκέψεις ως προς το έργο που έχει να επιτελέσει καθώς διαπιστώνει τη μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική κοινότητα το μουσείο αυτό. Και σαν μην έφταναν όσα αναφέραμε, βρίσκεται να συμμετέχει -με τη "βοήθεια" του μπαμπά της- στο ετήσιο κυνήγι θησαυρού που έχει σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τη συντήρηση του μουσείου. Δεν χρειάζεται να σας πω με ποιον κληρώνεται ζευγάρι στο κυνήγι του θησαυρού, έτσι;

Θα μπορούσε να είναι πιο χαριτωμένο εάν το σενάριο είχε δώσει μεγαλύτερη βάση στο χιούμορ -κάτι που σηκώνει και το θέμα της ταινίας- παρά σε αυτό το διαρκές μελιστάλακτο πέρα-δώθε, σε ένα παιχνίδι το οποίο μάλιστα δεν βγάζει καν νόημα ως προς τον σκοπό του και τους κανόνες του. Παρ' όλα αυτά, είναι γενικώς feelgood το κλίμα του φιλμ, ενώ το πρωταγωνιστικό ζευγάρι έχει και χημεία και έμφυτη αίσθηση του χιούμορ και είναι χάρμα οφθαλμών.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)