Ghosting: The Spirit of Christmas (2019)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία του Freeform σε σκηνοθεσία Τερέζα Μπένετ, με τους Αΐσα Ντη, Κιμίκο Γκλεν, Κέντρικ Σάμπσον, Τζαζ Ρέυκόουλ, Μίσυ Πάιλ.

Η Τζες, που δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην αισθηματική της ζωή, φαίνεται πως ζει το πρώτο ραντεβού των ονείρων της. Το δείπνο της με τον όμορφο, ευγενικό και προφανώς γοητευμένο μαζί της Μπεν, πηγαίνει υπέροχα και μάλιστα προγραμματίζουν εγκαίρως και την επόμενη φορά που θα συναντηθούν. Δυστυχώς όμως, το πρώτο αυτό υπέροχο ραντεβού έμελλε να είναι και το τελευταίο τους. Η Τζες σκοτώνεται σε τροχαίο, αφήνοντας πίσω της έναν Μπεν που δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο που δεν του απαντά στα μηνύματά του αλλά και μια συντετριμμένη Κάρα, την κολλητή της, που δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την αναπάντεχη, τραγική απώλεια. Και ξαφνικά, η Τζες εμφανίζεται μπροστά της, και η Κάρα εμβρόντητη συνειδητοποιεί πως είναι η μοναδική, μαζί με τον Μπεν, που μπορεί να τη βλέπει και να την ακούει. Το πνεύμα της Τζες για κάποιον λόγο είναι κολλημένο στη δική μας διάσταση και τώρα είναι δουλειά τους να μάθουν τον λόγο. 

Το οικογενειακό, αδελφό κανάλι του ABC, το Freeform (ABC Family μέχρι σχετικά πρόσφατα) μπαίνει δυναμικά στην αγορά των χριστουγεννιάτικων τηλεταινιών τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα αναζητά το ύφος του. Μπορεί ως παραγωγές οι ταινίες του να είναι καλύτερες (ή έστω διαφορετικής αισθητικής) από αυτές των άλλων "Άρλεκιν" δικτύων, αλλά κακά τα ψέματα, θέλει πολλά ψωμιά για να πάρεις το διδακτορικό του Hallmark ας πούμε στο συγκεκριμένο είδος. Πάρτε για παράδειγμα αυτήν εδώ τη συμπαθέστατη κατά τα άλλα ταινία: την ιστορία της την έχουμε δει πολλάκις σε άλλες χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες, εδώ όμως φαίνεται πως το σενάριο δεν ξέρει πώς να τη διαχειριστεί. Μάλιστα, κάνει το αδιανόητο: αφήνει στην άκρη την αισθηματική σχέση για να υπερτονίσει τη φιλική, παραβαίνοντας τον υπ' αριθ. 1 κανόνα των χριστουγεννιάτικων τηλεταινιών. Πέραν της πλάκας, όμως, ο τρόπος που διαφοροποιείται το σενάριο δεν είναι ολοκληρωμένος με αποτέλεσμα να μην βγαίνει νόημα από όλο αυτό και η ιστορία να λοξοδρομεί άνευ λόγου. Άσε που Χριστούγεννα ακούμε και Χριστούγεννα δεν βλέπουμε... Πού είναι τα στολίδια παντού; Πού είναι τα δέντρα, πού είναι τα φωτάκια; Μισές δουλειές...

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)