Christmas Hotel (2019)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Hybrid γυρισμένη για το δίκτυο του Lifetime σε σκηνοθεσία Μάρλα Σόκολοφ, με τους Τατυάνα Άλι, Σων Πάτρικ Τόμας, Σέρυλ Λη Ραλφ, Τέλμα Χόπκινς, Έρικα Γουώλτερ.

Η Έριν, ταλαντούχο και αφοσιωμένο στέλεχος της αλυσίδας ξενοδοχείων Wyndsor, περιμένει σαν όνειρο τη στιγμή που θα πάρει προαγωγή και θα αναλάβει τη διεύθυνση του νέου ξενοδοχείου στη Ρώμη. Αντ' αυτού, όμως, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας την ενημερώνει πως πρέπει να ταξιδέψει επειγόντως στην ιδιαίτερη πατρίδα της, όπου το νέο ξενοδοχείο που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του εκεί αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις των ντόπιων. Τώρα η Έριν, εάν θέλει να επιτύχει τον σκοπό της και να πάρει τη μετάθεση στη Ρώμη, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στη μικρή της πόλη όπου όλοι λατρεύουν τα Χριστούγεννα αλλά ουδείς το νέο ξενοδοχείο. Η έκπληξή της είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν μαθαίνει πως αρχηγός των κινητοποιήσεων είναι ο παλιός της σχολικός, κρυφός έρωτας, στον οποίο δεν είχε εξομολογηθεί ποτέ τα αισθήματά της. 

Είναι από αυτές τις σπάνιες σχετικά φορές σε αντίστοιχες χριστουγεννιάτικές τηλεταινίες, που το love story δεν είναι ο αυτοσκοπός της ιστορίας, μα έρχεται να κουμπώσει αρμονικά στο βασικό δίλημμα της ηρωίδας μας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να βρει έναν τρόπο να λειτουργήσει απρόσκοπτα το νέο ξενοδοχείο στη γενέτειρά της, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων. Το εύρημα να το μετατρέψει σε έναν 12μηνο χριστουγεννιάτικο προορισμό βγάζει νόημα και δένει με την αγάπη των συμπολιτών της για τις γιορτές, την ίδια στιγμή που προωθεί και το αναμενόμενο ρομάντσο με τον παλιό αγαπημένο. Ενδεχομένως να χάνονται κάποιες ευκαιρίες για λίγο περισσότερο χιούμορ δεδομένων των συνθηκών της ιστορίας, αλλά και πάλι παρακολουθείται ευχάριστα παρά τα υπερβολικά χαμόγελα στο πρόσωπο όλων των ηθοποιών και τις όποιες -αναμενόμενες ενδεχομένως- υπερβολές του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)