Deck the Heart (2020)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Gemelli σε σκηνοθεσία Κάντις Τ. Κέην (ως Κάντυ Κέην), με τους Άσλεϋ Μπρίνκμαν, Τζο Κιούρακ, Κόννι Σι, Ελίζα Ρόμπερτς, Αλ Σαπιέντσα.

Ο Κρις Άκερμαν, διακεκριμένο στέλεχος σε εταιρεία πωλήσων, κληρονομεί από τον παππού του που υπεραγαπούσε το σπίτι του στο Μέην. Η διαθήκη όμως έχει μια μικρή, συγκινητική υποσημείωση: ο Κρις, για να μπουν οι τελικές υπογραφές μεταβίβασης, οφείλει να διοργανώσει τα επερχόμενα Χριστούγεννα την οικογενειακή γιορτή έτσι όπως το έκανε και ο παππούς του, ώστε να συγκεντρωθεί εκεί ολόκληρη η οικογένεια όπως πάντα. Για να το καταφέρει αυτό, ζητά να εργαστεί εξ αποστάσεως για έναν μήνα και μετακομίζει από τη Νέα Υόρκη στο Μέην, αναζητώντας ταυτόχρονα διοργανωτή της γιορτής. Η μοναδική στην περιοχή που δέχεται να δουλέψει ανήμερα Χριστούγεννα είναι η Μέρι Μπλοκ, που έχει ανοίξει μια μικρή εταιρεία εκδηλώσεων και η οποία δεν έχει το παραμικρό θέμα να δουλέψει εν μέσω των γιορτών, αφού οι γονείς της όπως πάντα θα είναι πολύ απασχολημένοι στη Βαλτιμόρη ώστε να μπορούν να την επισκεφθούν και να περάσουν τα Χριστούγεννα από κοντά.

Η τρυφερή ιστορία, χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις, οι δύο όμορφοι πρωταγωνιστές και το καλοχτισμένο ρομάντσο κάνουν την ταινία να κυλά χαριτωμένα, χωρίς υψηλές προσδοκίες αλλά όχι και χωρίς προβλήματα. Βλέπετε, έχουμε να κάνουμε με ολίγον "χειροποίητη" παραγωγή που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγέθη που υπόσχεται, με αποτέλεσμα να ακούς περί μεγάλου σπιτιού και εντυπωσιακής διακόσμησης και να οφείλεις να τα πιστέψεις χωρίς όμως απαραίτητα και να τα βλέπεις. Την ίδια στιγμή, ένα πιο σφιχτό μοντάζ θα βοηθούσε τους ρυθμούς της ταινίας και την αμηχανία στις ερμηνείες, πρωτίστως στους δεύτερους ρόλους. Όλο μαζί όμως είναι αγαπησιάρικο και αποπνέει ζεστασιά, ενώ το πρωταγωνιστικό δίδυμο, τηρουμένων των αναλογιών, πείθει κατά το δυνατόν για τις προθέσεις του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)