A Christmas wish (2019)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία του Lifetime σε σκηνοθεσία Έμιλυ Μος Γουίλσον, με τους Χίλαρυ Μπάρτον, Τάυλερ Χίλτον, Μέγκαν Παρκ, Λη Νόρις, Παμ Γκριρ.

H Φέηθ, καθηγήτρια καλλιτεχνικών στο σχολείο της πόλης όπου μεγάλωσε, μαθαίνει πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές ότι το τμήμα της καταργείται και πως εκείνη θα απολυθεί έως το τέλος του επόμενου τριμήνου. Απογοητευμένη, βρίσκει παρηγοριά στο κλίμα των γιορτινών ημερών, στο πλευρό του κολλητού της και της οικογένειάς της. Στο μεταξύ, η αδελφή της που έχει έρθει για τις γιορτές με το αγόρι της, ρίχνει στο διάσημο κουτί με τις χριστουγεννιάτικες ευχές της πόλης, την επιθυμία της να γνωρίσει η Φέηθ τον έρωτα μέχρι τα Χριστούγεννα. Μολονότι και οι δύο το διασκεδάζουν, φαίνεται πως κάτι μαγικό πλανάται στον αέρα αφού κάθε άντρας στην πόλη αρχίζει να δείχνει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του.

Λοιπόν, αν η ταινία αυτή είχε αφήσει στην άκρη τα μελιστάλακτα και το κατά βάση αχρείαστο θέμα της κατάργησης της τάξης των καλλιτεχνικών και είχε επικεντρωθεί στην ιστορία της μαγικής ή όχι χριστουγεννιάτικης ευχής, τότε θα είχαμε μια από τις καλύτερες γιορτινές τηλεταινίες των τελευταίων χρόνων. Κατ' αρχάς, είναι καλογυρισμένη και καλοπαιγμένη από το σύνολο σχεδόν των ηθοποιών ενώ δεν μπορείς να μην της αναγνωρίσεις το καλό της κωμικό τέμπο στη σκηνοθεσία. Οι σκηνές που κάνει χιούμορ με τα κλισέ των χριστουγεννιάτικων τηλεταινιών, όταν οι μελλοντικοί εραστές σκοντάφτουν, γλιστρούν ή λούζουν με καφέ και ζεστή σοκολάτα ο ένας τον άλλον είναι όλα τα λεφτά. Είναι κρίμα λοιπόν που αυτός ο τόσο καλοφτιαγμένος αυτοσαρκασμός μένει κάπως στα μετόπισθεν και το σενάριο αναλώνεται σε άλλα αχρείαστα γεγονότα, ενώ η βασική ιδέα υπάρχει και είναι και εξαιρετική. Όπως και να έχει, η ταινία κυλά ευχάριστα, έχει συναίσθημα, έχει χιούμορ, έχει και κάτι από χριστουγεννιάτικη μαγεία, ενώ μας δίνει την ευκαιρία να συναντήσουμε ξανά την Παμ Γκριρ, τη γυναίκα-πάνθηρα του σινεμά των '70s. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)