A Christmas to cherish (2019)


Εναλλακτικός τίτλος: Cherished memories: A gift to remember 2

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της Reel One σε σκηνοθεσία Κέβιν Φέαρ, με τους Πήτερ Πόρτε, Άλι Λίμπερτ, Τίνα Λίφορντ, Ντόμινικ Μαρίς.

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν και το κοινοτικό κέντρο της πόλης να σφύζει από ζωή, η βιβλιοπώλις Ντάρσυ και ο καθηγητής Άιντεν μαθαίνουν πως ο ιδιοκτήτης του κτιρίου αποφασίζει να το πουλήσει ώστε να μετατραπεί σε πολυτελή διαμερίσματα. Το αγαπημένο ζευγάρι που ετοιμάζεται πώς και πώς να γιορτάσουν τα δεύτερα Χριστούγεννα μαζί, αποφασίζουν πως ήρθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να σωθεί το κέντρο που αποτελεί σημείο συνάντησης και δημιουργικού διαλόγου όλης της κοινότητας. Την ίδια στιγμή, ο Άιντεν ετοιμάζεται να προσφέρει στην καλή του το πιο απρόσμενο αλλά πολύ σημαντικό για αυτήν δώρο για τα Χριστούγεννα.

Περισσότερο χριστουγεννιάτικη και οικογενειακή, παρά αμιγώς αισθηματική ως ορίζει ο άγραφος κανόνας των εορταστικών τηλεταινιών, τούτη εδώ η παραγωγή κατορθώνει να εξισορροπήσει τη ζεστασιά των Χριστουγέννων με την οικογενειακή ατμόσφαιρα, χωρίς όμως η κεντρική της ιστορία, η διάσωση του κοινοτικού κέντρου δηλαδή, να είναι αρκετή από μόνη της να κρατήσει το ενδιαφέρον. Πιο τρυφερή είναι κατά τη γνώμη μου η ιστορία πίσω από το χριστουγεννιάτικο δώρο που ο πρωταγωνιστής θέλει να κάνει στην καλή του, όπως και του πιτσιρίκου που αναγκάζεται να περάσει τις γιορτές με τη θεία του, αφού οι γονείς του υπηρετούν στο εξωτερικό, οπότε σοφά το σενάριο δίνει αρκετό χρόνο και στις δύο. Από εκεί και μετά, μην περιμένετε εκπλήξεις, αφού το καλό θριαμβεύει, όλοι ανταμώνουν για τις γιορτές και το δώρο του Άιντεν είναι το καλύτερο όλων. Διαβάζω πως πρόκειται για το δεύτερο μέρος της ταινίας "Α Gift to Remember" του 2017 που μας αφηγείται το πώς γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν οι δύο μας ήρωες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)