A Merry Christmas Match (2019)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία των Ninth City/Gaumont σε σκηνοθεσία Τζέηκ Χέλγκρεν, με τους Άσλεϋ Νιούμπροου, Κάυλ Ντην Μάσσεϋ, Λίντσεϋ Γκορτ, Στέφανι Κρέημερ, Τζων ΝτεΛούκα, Σπένσερ Σκουάιαρ.

H Κόρυ ζει με τη μητέρα της στη μικρή πόλη του Χάρμονυ, βοηθώντας την στο κατάστημα με τις αντίκες που κληρονόμησαν από τον πατέρα της, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται ως υπεύθυνη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο τοπικό πνευματικό κέντρο. Όταν η παιδική της φίλη και σήμερα διάσημη ηθοποιός Τζίλιαν έρχεται στην πόλη για τις γιορτές μαζί με αγόρι της τον Ντέηβυ, η Κόρυ γνωρίζεται με τον κολλητό του, τον Ράυντερ, γόνο μεγάλης κτηματομεσιτικής οικογένειας και πρόσφατα ανακηρυχθέντα ως ο πιο επιθυμητός εργένης. Μολονότι η χημεία τους είναι έντονη από την αρχή, η Κόρυ διστάζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να τον ακολουθήσει στο Λος Άντζελες, θεωρώντας υποχρέωσή της να μείνει στο πλευρό της μητέρας της και να τη βοηθήσει να σώσουν το μαγαζί από τη χρεωκοπία.

Η αλήθεια είναι πως η ταινία, μολονότι τρυφερούλα, είναι και ολίγον αδιάφορη και χωρίς εντάσεις και γενικά κάπως ξενέρωτη. Το σενάριο δεν κατορθώνει να σε πείσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα της πρωταγωνίστριας να ακολουθήσει τον καλό της μακριά από εκεί, αφού στο κάτω-κάτω εκατομμυριούχος είναι, οπότε δεν υπήρχε καμία περίπτωση να άφηνε το μαγαζί της αγαπημένης του να χρεωκοπήσει. Οπότε, στο μεγαλύτερο μέρος της η ταινία κυλάει με διαλόγους απλά νά 'χαμε να λέγαμε, πνιγμένους στις κοινοτοπίες. Όμως, κερδίζει πόντους χάρη στους πρωταγωνιστές της, οι οποίοι είναι και πανέμορφοι και αρμονικότατοι στις μεταξύ τους σκηνές, με αποτέλεσμα να πείθουν για όσα νιώθουν. Ειδικά ο Κάυλ Ντην Μάσσεϋ είναι από τις πιο αριστοκρατικές παρουσίες σε αντίστοιχες χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες. Αν η ιστορία είχε και την απαιτούμενη ίντριγκα, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει σε παραγωγές σχετικής θεματολογίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)