Joy & Hope (2020)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Gemelli σε σκηνοθεσία Κάντις Τ. Κέιν (ως Κάντυ Κέιν), με τους Άλιξ Κερμς, Άσλεϋ Μπρίνκμαν, Άντριου Ρότζερς, Κόντυ Καλαφιόρε, Στινκ Φίσερ, Βίβικα Α. Φοξ.

Αφού έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που έγραψε το τελευταίο του βιβλίο, ο γοητευτικός συγγραφέας αισθηματικών περιπετειών Ήθαν Ντυλέιν, πιέζεται από την εκδότριά του να έχει έτοιμο το επόμενο μέχρι του Αγίου Βαλεντίνου. Για τον σκοπό αυτό, τού κλείνει χωρίς να τον ρωτήσει 15 ημέρες χριστουγεννιάτικων διακοπών σε ένα ράντσο, στα βόρεια της Νέας Υόρκης, όπου θα μπορέσει να απομονωθεί και να βρει την έμπνευση. Όταν φθάνει εκεί, χωρίς να το επιθυμεί κιόλας, γνωρίζει τις δύο αδελφές που το τρέχουν, μαζί με τον πατέρα τους, και σταδιακά γίνεται και ο ίδιος μέλος της οικογένειας, γνωρίζοντας ξανά την αθωότητα και την ειλικρίνεια των γιορτών.

Τρυφερή όσο και αναμενόμενη ταινία, που προσπαθεί να σκιαγραφήσει πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες από ό,τι συνήθως, χωρίς όμως να καταφέρνει να πάει έστω και λίγο πιο βαθιά από την επιφάνεια. Συμπαθητικοί εν γένει οι ήρωες, όμως η όποια σύγκρουση που θα ενίσχυε λίγο περισσότερο το ενδιαφέρον τελικά δεν συμβαίνει ποτέ και όλα βαίνουν κατ' ευχήν μέχρι το βεβιασμένο φινάλε που έρχεται κυριολεκτικά μέσα σε τρία λεπτά. Πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να παρακολουθείται με χαμόγελο, αλλά της λείπει το χιούμορ και αυτό το κάτι που -δεδομένου του παρελθόντος των ηρώων- θα την έκανε πιο συναρπαστική. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)