12 Pups of Christmas (2019)


Ελληνικός τίτλος: Τετράποδα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της MarVista σε σκηνοθεσία Μάικλ Φάιφερ, με τους Σαρλότ Σάλιβαν, Ντόνυ Μπόαζ, Ελίζαμπεθ Σμωλ, Φίλιπ Μπόυντ.

Αφού ο καλός της την παρατά παραμονές Χριστουγέννων για την καλύτερή της φίλη, η Έριν, σύμβουλος ψυχικής υγείας σκύλων, αποφασίζει να βρει καταφύγιο στη νέα της δουλειά στη Δυτική Ακτή, αφήνοντας μίλια πίσω την παλιά της ζωή. Κατά πως φαίνεται όμως, στη νέα της εταιρεία που ασχολείται με τεχνολογία εντοπισμού κατοικίδιων μέσω GPS, την προσέλαβε η αδελφή του ιδιοκτήτη, ενώ ο ίδιος δεν είναι και πολύ σίγουρος για το τι θα μπορούσε να του προσφέρει ως λύση στα επιχειρηματικά ζόρια που τραβάει. Έτσι, μην ξέροντας σε τι άλλο μπορεί να συμμετάσχει, της αναθέτει να βρει σπίτι σε 12 κουτάβια που τα παράτησε στα γραφεία του μια διαφημιστική ύστερα από τα γυρίσματα κάποιου σποτ. 

Αν προσπαθήσατε ήδη να καταλάβετε το θέμα της ταινίας από την υπόθεση, μην μπαίνετε στον κόπο... Τίποτα δεν βγάζει νόημα στο σενάριο αυτής της ταινίας. Από το πώς και το γιατί μια διαφημιστική παράτησε στο γραφείο του πελάτη της 12 κουτάβια, έως το πώς μια επιτυχημένη ψυχοθεραπεύτρια σκύλων (sic) παρατάει τα πάντα για να εργαστεί στην άλλη άκρη των ΗΠΑ σε μια εταιρεία τεχνολογίας GPS, αι βουλαί των σεναριογράφων είναι εντελώς άγνωσται, οπότε ποιος ο λόγος να το ψάχνουμε εμείς; Για να μην συζητήσω δε ότι η -και καλά- γοητευτική μα παντελώς αδικαιολόγητη αγένεια του νέου της αφεντικού όπως και το θράσος με το οποίο του απευθύνεται εκείνη ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όσο και χαριτωμένα να θέλεις να το αντιμετωπίσεις. Με τις ίδιες απιθανότητες να συμβαίνουν μέχρι τέλους, τελικά μένεις να χαζεύεις λίγο τους πρωταγωνιστές, να ζαχαρώνεις τα κουταβάκια και να χαζογελάς με ένα-δυο αστεία που συμβαίνουν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)