A California Christmas (2020)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα στην Καλιφόρνια

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία του Netflix σε σκηνοθεσία Σων Πιτσινίνο, με τους Λώρεν Σουίκαρντ, Τζος Σουίκαρντ, Αλί Αφσάρ, Ντέηβιντ Ντελ Ρίο, Κέητλυν Έπερλυ, Αμάντα Ντέτμερ, Γκούναρ Άντερσον.

O κακομαθημένος αλλά καταφερτζής γιος μιας επενδύτριας αναλαμβάνει χωρίς καθόλου διάθεση να πείσει την ιδιοκτήτρια μιας φάρμας στην Καλιφόρνια να την πουλήσει ούτως ώστε εκείνη να ξεχρεώσει από όλες τις υποχρεώσεις της και η εταιρεία της μητέρας του να αποκτήσει την πολυπόθητη έκταση για την ανέγερση αποθηκών. Από μία παρεξήγηση, η άφιξή του στη φάρμα συμπίπτει χρονικά με αυτήν ενός νεοπροσληφθέντα εργάτη και η Κάλλι τον μπερδεύει με αυτόν. Οπότε, ο Τζόζεφ εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να την προσεγγίσει εκ των έσω και υποδύεται τον Μάνι, όχι όμως και αγόγγυστα. Οι δουλειές στη φάρμα δεν έχουν τελειωμό, ο κολλητός της Κάλλι τον έχει βάλει στο μάτι, ενώ όσο περνά ο καιρός, ο Τζόζεφ αισθάνεται πως θα πρέπει να υπερασπισθεί πολύ περισσότερο τα συμφέροντα της κοπέλας που έχει αρχίσει να ερωτεύεται παρά της μητέρας του.

Ήταν μια από τις καλύτερές μου για τη γιορτινή περίοδο του 2020 τούτη εδώ η πολύ τρυφερή και καλογυρισμένη παραγωγή που χρωστάει πολλά στο χιούμορ του σεναρίου αλλά και στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, το ζεύγος στην ταινία είναι ζεύγος και στη ζωή, ενώ το σενάριο το έχει γράψει η ίδια η πρωταγωνίστρια, μετατρέποντας εντέχνως το σύνολο σε μια υπόθεση πολύ προσωπική που εν τέλει αποβαίνει προς όφελος της ταινίας αλλά και της δικής μας τέρψης. Εννοείται πως έχουμε να κάνουμε μια μια χαριτωμένη υπερβολή γεμάτη απιθανότητες και ευκολίες, αλλά πραγματικά τίποτα από όλα αυτά δεν σε απασχολεί, αφού όσα διαδραματίζονται στην οθόνη είναι τρυφερά, ανθρώπινα, γιορτινά αλλά και αρκετά αστεία -με την καλή έννοια. Πολύ όμορφο το ζεύγος Σουίκαρντ, συγκινητική η ιστορία σε αρκετά σημεία ενώ το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και ύφος κουμπώνουν αρμονικά στην εξέλιξη χωρίς να πνιγόμαστε ντε και καλά στη γιρλάντα και στα φωτάκια. Απόλαυση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)