The Christmas Pact (2018)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία του Johnson Production Group για το δίκτυο του Lifetime σε σκηνοθεσία Μαρίτα Γκράμπιακ, με τους Κάυλα Πρατ, Τζάροντ Τζόζεφ, Χέδερ-Κλαιρ Νόρτεϋ, Χάμζα Φουάντ, Στέφανι Μπένετ, Κάυαλ Σκοτ.

Δύο πιτσιρίκια, γείτονες και κολλητοί, αγοράζουν ένα μικρό έλατο όταν ήταν 8 χρονών και το φυτεύουν στην πίσω αυλή της εκκλησίας της μικρής τους πόλης. Εκεί δίνουν τα χέρια σε μια συμφωνία που θα τους κρατήσει ενωμένους όλη τους τη ζωή: πως κάθε χρόνο, παραμονή Χριστουγέννων, θα συναντιούνται σε εκείνο το σημείο, θα κρεμούν στα κλαδιά του ακόμα ένα στολίδι και θα πραγματοποιούν την ευχή τους στον Άι Βασίλη. Τα χρόνια περνούν, το δέντρο μεγαλώνει και μαζί του η Σέιντι και ο Μπεν που εξακολουθούν να παραμένουν οι καλύτεροι φίλοι, χωρίς να παραδέχονται ποτέ τους τη μεγαλύτερη αλήθεια: πως είναι βαθιά ερωτευμένοι μεταξύ τους.

Μια πολύ τρυφερή κεντρική ιδέα μένει εντελώς ανεκμετάλλευτη, καθώς το σενάριο κυλά άνευρα, σπαταλώντας ωφέλιμο χρόνο -ειδικά στο ξεκίνημα της ταινίας- με τις μακροσκελείς αναφορές στο παρελθόν, οι οποίες δίνουν μεν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη των ηρώων μας, αλλά ταυτόχρονα στερούν την ένταση από τη αφήγηση. Μόνο όταν μπαίνουν οι κατά καιρούς αντίζηλοι στην ιστορία, το φιλμ δείχνει να παίρνει τα πάνω του (ειδικά η κοπέλα του Μπεν), αλλά τότε είναι ήδη αργά. Ο Τζάροντ Τζόζεφ δείχνει να ελέγχει τον ρόλο του πιο ουσιαστικά αλλά μόνο όταν του το επιτρέπει το σενάριο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)