The Princess Switch: Switched Again (2020)


Ελληνικός τίτλος: Διπλή Πριγκίπισσα -Ξαναλλάζουμε;

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία των Netflix/Motion Picture Corporation of America σε σκηνοθεσία Μάικ Ρολ, με τους Βανέσα Χάτζενς, Σαμ Παλλάντιο, Νικ Σάγκαρ, Λάχλαν Νίμπερ, Μία Λόυντ.

Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, οι ίδιες σαν δύο σταγόνες νερού ηρωίδες μας απολαμβάνουν η κάθε μία τη ζωή της. Η Στέησυ, πριγκίπισσα της Μπελγκράβια πια στο πλευρό του συζύγου της, ξεχωρίζει στη συνείδηση του λαού ως φιλάνθρωπη και ευγενική προσωπικότητα που διεκδικεί το δίκαιο και η οποία πολλές φορές κλέβει τη δόξα του πρίγκιπα Έντουαρντ. Στο βασίλειο του Μοντενάρο, η Μάργκαρετ, έξι μήνες μετά τον θάνατο του βασιλιά και πατέρα της, ετοιμάζεται να αναλάβει εκείνη τον θρόνο σε μια λαμπερή τελετή που θα πραγματοποιηθεί τα Χριστούγεννα. Καλεσμένος θα είναι και ο Κέβιν, που εξακολουθεί να βρίσκεται στον φούρνο του στο Σικάγο, αφού οι υποχρεώσεις της Μάργκαρετ τελικά τούς κράτησαν μακριά. Ο παράγοντας στον οποίο δεν υπολόγισε κανείς είναι η Φιόνα, η εκκεντρική, σπάταλη και ανεύθυνη εξαδέλφη της Μάργκαρετ που κάνει κι αυτή τη θριαμβευτική της είσοδο στα ανάκτορα του Μοντενάρο, με ατζέντα κρυφή και επικίνδυνη για τη γαλήνη όλων.

Μάλλον κουρασμένο και ανέμπνευστο sequel μιας χαριτωμένης ταινίας, που δεν μπορεί ούτε αυτόνομο λόγο να αρθρώσει αλλά ούτε και να επαναλάβει επιτυχημένα το μοτίβο της πρώτης. Οπότε, έχουμε ένα σενάριο που απλά αναμασά τα ευρήματα και τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε το 2018, επαναλαμβάνοντας την αλλαγή των ρόλων, προσθέτοντας απλά και μία τρίτη σωσία, την εξαδέλφη Φιόνα, χωρίς όμως να μπορεί να την αναδείξει ούτε ως ουσιαστικό καταλύτη στην ιστορία ούτε ως κωμική περσόνα, με τη συμπεριφορά της ίδιας και των ακολούθων της να αναλώνεται σε χοντράδες και ακραίες υπερβολές χάριν του γέλιου. Με το σενάριο να λοξοδρομεί δεξιά και αριστερά, χάνονται τόσο το βασικό ρομάντσο της ιστορίας, όσο και το τρυκ της αλλαγής των ρόλων και εν τέλει μένει η Βανέσα Χάτζενς να υποδύεται τρεις χαρακτήρες χωρίς όμως να αναδεικνύεται κανένας. Άξια θαυμασμού πάντως είναι η καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής που από τη Ρουμανία μετακομίζει στη Σκωτία και προσφέρει όμορφες εικόνες στα σκηνικά, εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και λαμπερή όσο χρειάζεται φωτογραφία. Στην τελετή της στέψης, εάν προσέξετε, θα δείτε να παρίσταται και το βασιλικό ζεύγος από τη σειρά ταινιών του "Πρίγκιπα των Χριστουγέννων". 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)