Holidate (2020)


Ελληνικός τίτλος: Ραντεβού στις γιορτές

Αισθηματική κομεντί του Netflix σε σκηνοθεσία Τζων Γουάιτσελ, με τους Έμμα Ρόμπερτς, Λουκ Μπρέησυ, Κρίστιν Τσένογουεθ, Μανίς Νταγιάλ, Φράνσις Φίσερ, Άντριου Μπάτσελορ.

Κουρασμένοι από μια σειρά εφιαλτικών πρώτων ραντεβού, από τις σχέσεις του παρελθόντος που τους πλήγωσαν αλλά και από το περιβάλλον τους που τους πιέζει να νοικοκυρευτούν ενώ τους λυπάται όταν είναι μόνοι σε γιορτινές περιστάσεις, η Σλόαν και ο Τζάκσον, δύο άγνωστοι που συναντιούνται τυχαία σε ένα εμπορικό κέντρο, αποφασίζουν να κάνουν μια πρωτόγνωρη συμφωνία. Θα συνοδεύει ο ένας τον άλλον σε κάθε γιορτή, χωρίς να είναι πραγματικό ζευγάρι αλλά ούτε καν φίλοι με προνόμια. Χωρίς ουσιαστική σχέση, χωρίς σεξ, αλλά και χωρίς καν να συναντιούνται ενδιάμεσα, ο ένας συμφωνεί να είναι το ραντεβού του άλλου, άνευ δεσμεύσεων και υποχρεώσεων. Το πείραμα μοιάζει να δουλεύει, καθώς αμφότεροι απολαμβάνουν τη συντροφιά του άλλου χωρίς το άγχος να γίνονται αρεστοί και καθώς πρέπει, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να διασκεδάζουν σαν να ήταν μόνοι τους. 

Το Netflix αναβαθμίζει ουσιαστικά αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως χριστουγεννιάτικη αισθηματική ταινία με τούτο εδώ το "Ραντεβού στις γιορτές" το οποίο κινείται πολύ περισσότερο σε κινηματογραφικό πλαίσιο παρά στο ύφος των τηλεταινιών του Hallmark ή άλλων αντίστοιχων δικών του παραγωγών. Με δύο πιο σταρ πρωταγωνιστές ας πούμε, η συγκεκριμένη ταινία θα μπορούσε να είχε βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες και να έκοβε και κάμποσα εισιτήρια. Προς Θεού, όχι πως η γλυκύτατη Έμμα Ρόμπερτς και ο καυστικά γοητευτικός Λουκ Μπρέησυ δεν τα καταφέρνουν εξαιρετικά στους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί... Ίσα-ίσα. Τους "σταρ" θα τους χρειαζόταν απλά η ίδια ταινία για να φέρει κόσμο στις αίθουσες και να κάνει μεγαλύτερο γκελ από το χαριτωμένο θέμα της και τον έξυπνο (πρωτότυπο) τίτλο της. Για να ξαναγυρίσω λοιπόν στο αξιαγάπητο πρωταγωνιστικό δίδυμο, η Έμμα Ρόμπερτς είναι η κόντρα ηρωίδα της ρομαντικής κομεντί, αφού τολμά να είναι χύμα και αδιάκριτη, χωρίς τις συμβάσεις της damsel in distress, τσαλακώνοντας το εκ φύσεως εύθραυστο και κομψό παρουσιαστικό της. Απέναντί της (και δίπλα της ουσιαστικά) ο αυστραλός παιδαράς Λουκ Μπρέησυ επίσης κοντράρει το στιβαρό παρουσιαστικό του εξερευνώντας τις νότες ευαισθησίας και αντρικής ανασφάλειας του ρόλου. Γκράντε περσόνα του φιλμ η θεία Σούζαν της Κριστίν Τσένογουεθ που κουβαλάει όλο το μπρίο και την εμπειρία ετών στο σανίδι και στην οθόνη και κάνει τον χαρακτήρα όχι απλά κωμική καρικατούρα αλλά υπαρκτό πρόσωπο ακόμα και μέσα στην υπερβολή της. Η σκηνοθεσία ακολουθεί το τέμπο και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα του σεναρίου, ακόμα και στις αδικαιολόγητες και αχρείαστες κωμικές εξάρσεις που αγγίζουν τη χοντράδα, χωρίς όμως να τις αφήνουν να κλέψουν τις συνολικές εντυπώσεις και να καπελώσουν ολόκληρο το φιλμ. Αν πετυχαίνει κάτι το "Ραντεβού στις γιορτές" είναι πως όχι μόνο ξέρεις από την πρώτη στιγμή πως αυτοί οι δύο άνθρωποι θα καταλήξουν μαζί (σιγά το spoiler) αλλά το θέλεις κιόλας. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)