A Godwink Christmas (2018)


Ελληνικός τίτλος: A Christmas Coincidence

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της MarVista γυρισμένη για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπισον, με τους Κίμπερλυ Σάσταντ, Πωλ Κάμπελ, Κάθι Λη Γκίφορντ, Τζάιλς Πάντον, Ράυαν Αλεξάντερ ΜακΝτόναλντ, Ντολόρες Ντρέηκ.

Μετά από μια απρόσμενη πρόταση γάμου από το εδώ και δύο χρόνια αγόρι της, η Πώλα, μια νεαρή γυναίκα που δουλεύει σε οίκο δημοπρασιών, αποφασίζει να αποδεχθεί την πρόσκληση της θείας της και να την επισκεφθεί για ένα τριήμερο στο Ναντάκετ. Όμως, μια σειρά από συμπτώσεις και μικρές αναποδιές τελικά την οδηγούν να περάσει μια ολόκληρη μέρα μόνη της στο νησί του Αμπελώνα της Μάρθας, όπου και γνωρίζεται με τον ρομαντικό ιδιοκτήτη μιας παραδοσιακής πανσιόν. Κι εκεί που τα πράγματα έδειχναν προδιαγεγραμμένα για την Πώλα εκείνα τα Χριστούγεννα, ξαφνικά φαίνεται πως το σύμπαν και οι γιορτινές μέρες ξυπνούν μέσα της αλήθειες που δεν ήθελε να τις παραδεχτεί.

Έχουμε να κάνουμε με την πρώτη από τις τρεις έως σήμερα γιορτινές τηλεταινίες που βασίζονται στη σειρά βιβλίων "Godwink" των ΕσΚουάιαρ Ράσνελ και Λουίζ ΝτυΑρτ που πραγματεύονται τη δύναμη των συμπτώσεων ως ουράνιο θέλημα που καθορίζει τη ζωή μας, λες και ο Θεός μάς κλείνει το μάτι -εξ ου και ο τίτλος. Η ταινία που έχει ως αφετηρία μία από τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες του βιβλίου "Godwink Christmas Stories" δεν καταπιάνεται -προς τιμήν της- με φιλοσοφίες και μεγαλοστομίες, αλλά καταφέρνει με ένα σωστά καθοδηγημένο και συμπαθέστατο καστ να αφηγηθεί μια τρυφερή ιστορία χειραφέτησης και έρωτα με φόντο τα λευκά Χριστούγεννα. Οι συμπτώσεις δεν φαντάζουν υπερβολικές και ως αποτέλεσμα η ιστορία βγάζει νόημα και γίνεται προσιτή και ενδιαφέρουσα. Το μοναδικό αδύναμο σημείο του σεναρίου έγκειται στον χαρακτήρα του αρραβωνιαστικού της πρωταγωνίστριας, τον οποίο δεν περιγράφει ποτέ τόσο αντιπαθή ή αδιάφορο ώστε να του αξίζει η χυλόπιτα που τρώει. Θα μου πείτε, στον έρωτα πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει... H ιστορία πάντως είναι πραγματική, όπως μας ενημερώνει και το φινάλε με τη φωτογραφία των πραγματικών πρωταγωνιστών.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)