Candy Cane Christmas (2020)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Reel One γυρισμένη για το δίκτυο του Lifetime σε σκηνοθεσία Άντριαν Λάνγκλεϋ, με τους Μπέβερλυ Μίτσελ, Μαρκ Γκανιμέ, Μπένεντικτ Μπελιζαίρ, Τρούντυ Γουάις.

Η Φοίβη Σάντερς, ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου και λάτρις των Χριστουγέννων περιμένει και φέτος πώς και πώς να διασχίσει τον Δρόμο των Ζαχαρωτών, τη διάσημη ατραξιόν της πόλης της, όπου όλοι οι κάτοικοι ενός δρόμου στολίζουν με εντυπωσιακό τρόπο τα σπίτια και τις αυλές τους, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα μοναδικό. Αυτό που μαθαίνει όμως τη στενοχωρεί πολύ: οι περισσότεροι κάτοικοι του δρόμου αυτού, ο καθένας για τον δικό του λόγο, δεν θα στολίσουν αυτή τη χρονιά, με αποτέλεσμα ένα έθιμο ετών που απολαμβάνει από μικρό παιδί να μην πραγματοποιηθεί. Πλάσμα της συνήθειας καθώς είναι, η Φοίβη νιώθει πως φέτος δεν ήρθαν καν τα Χριστούγεννα, ενώ την ίδια στιγμή η εμφάνιση στο μαγαζί της του Έρικ, του γοητευτικού και ρομαντικού κτηνιάτρου, θα της ταράξει ακόμα περισσότερο τη ρουτίνα. 

Ολίγον διεκπαιρεωτική και άνευρη ταινία με σενάριο χωρίς ίχνος συγκρούσεων και εκπλήξεων, λες και γράφτηκε στο πόδι επειδή το Lifetime έπρεπε να συμπληρώσει τον αριθμό των χριστουγεννιάτικων τηλεταινιών της χρονιάς. Οι συμπτώσεις και οι αιτίες που κρατούν τους δύο ερωτευμένους πρωταγωνιστές μακριά θα ταίριαζαν όχι σε ενήλικες μα σε παιδιά του Γυμνασίου, όπως και η παρ΄ ολίγον κατάθλιψη της βασικής ηρωίδας για την ακύρωση του εορταστικού στολισμού. Με αυτά και με εκείνα, η Φοίβη απεικονίζεται ως έχουσα μια διαρκή ξινίλα, οπότε δεν κερδίζει και σε συμπάθεια. Αντίθετα, το βλέμμα και το χαμόγελο του συμπρωταγωνιστή της, Μαρκ Γκανιμέ, λάμπουν, αποπνέοντας ζεστασιά που πείθει για τις προθέσεις του και τον ρόλο που υποδύεται. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)