Come play (2020)


Ελληνικός τίτλος: Έλα να παίξουμε

Ταινία τρόμου των Amblin/Reliance σε σκηνοθεσία Τζέηκομπ Τσέης, με τους Άζυ Ρόμπερτσον, Γκίλιαν Τζέηκομπς, Τζων Γκάλαχερ Τζούνιορ, Γουίνσλοου Φέγκλεϋ, Ρέητσελ Γουίλσον.

Ο Όλιβερ, ένα αυτιστικό αγόρι που δεν μπορεί να μιλήσει, βρίσκει στο κινητό του μια παράξενη εφαρμογή, στην οποία ξετυλίγεται η ιστορία του Λάρυ, ενός παράξενου πλάσματος χωρίς φίλους που είναι δυστυχισμένος μέσα στη μοναξιά του. Καθώς η ιστορία ξετυλίγεται, περίεργα περιστατικά αρχίζουν να λαμβάνουν χώρα μέσα στο σπίτι, με τον Όλιβερ να είναι πλέον σίγουρος πως -όποιος κι αν είναι- αυτός ο Λάρυ έρχεται σύντομα να τον πάρει μαζί του. Ποιος όμως θα τον πιστέψει;

Ακόμη μια ιστορία τρόμου που άπτεται της ευκαιρίας να σχολιάσει και να βασιστεί στη μοναξιά των κινητών τηλεφώνων και του Internet, στήνοντας μια ενδιαφέρουσα παραβολή του τέρατος που καραδοκεί κάπου εκεί έξω ή και κάπου μέσα μας. Η αδυναμία του μικρού, αυτιστικού αγοριού να εκφραστεί με λέξεις και η προκατάληψη όλων όσοι των περιβάλλουν απέναντί του εντείνει την αγωνία αλλά και τη διάθεση κριτικής της ταινίας, που πέραν αυτών ακολουθεί με ευλάβεια την πεπατημένη του είδους με σταδιακή κορύφωση των περιστατικών, ξαφνικές τρομάρες και αγωνιώδεις σεκάνς ησυχίας. Αν το καλοσκεφτείς βέβαια, η ιστορία μπάζει νερά, με αυτό το μπες-βγες του πλάσματος από το εικονικό σύμπαν στο δικό μας να στέκει μετέωρο ως προς την εξήγησή του, αλλά εν γένει το φιλμ κυλάει χωρίς να προσβάλλει τη νοημοσύνη σου αλλά και χωρίς να κατορθώνει να ξεχωρίσει στα σημεία. Η τελευταία σκηνή είναι παντελώς αχρείαστη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)