Bride of the Gorilla (1951) (Α/Μ)


Ελληνικός τίτλος: Το μυστικό του γορίλλα

Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Κερτ Σιόντμαρκ, με τους Ρέυμοντ Μπερ, Λον Τσάνεϋ Τζούνιορ, Μπάρμπαρα Πέυτον, Τομ Κόνγουέυ.

Βαθιά στη ζούγκλα του Αμαζονίου, ο διευθυντής μιας φυτείας σκοτώνει τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη της με σκοπό να κρατήσει για τον εαυτό του την όμορφη, νεαρή σύζυγό του. Όμως, μια ντόπια εργάτρια βλέπει με τα μάτια της το έγκλημα και ρίχνει κατάρα στον δολοφόνο, ο οποίος πολύ σύντομα αρχίζει να μεταμορφώνεται τις νύχτες σε ένα φονικό, οργισμένο κτήνος με μορφή γορίλλα.

Κλασικό B Movie των χρόνων του '50, γυρισμένο σε λίγες μέρες και με λίγα λεφτά, απλοϊκό στη σύλληψη, με κάμποση ρετρό γοητεία και έναν συμπαθέστατο πρωταγωνιστή, τον Ρέυμοντ Μπερ, που το παλεύει με την ερμηνεία του στον ρόλο του καταραμένου, δολοφόνου εραστή. Ελλείψει χρημάτων πολλά πράγματα υπονοούνται, γεγονός όμως που ενισχύει την αγωνία και την απειλητική ατμόσφαιρα του εγχειρήματος. O σκηνοθέτης και συγγραφέας Κερτ Σιόντμαρκ υπήρξε πολυγραφότατος σεναριογράφος αντίστοιχων παραγωγών (σκηνοθέτησε όμως ελάχιστες συγκριτικά), με πιο διάσημη την ταινία "Ο λυκάνθρωπος" της Universal. Ο δε πρωταγωνιστής, αφού κολύμπησε για χρόνια σε B Movies, βρήκε τον δρόμο του στην τηλεόραση όπου διέπρεψε επί σειρά ετών στον ρόλο του ντετέκτιβ Πέρυ Μέησον.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)