Spiral (2019)


Θρίλερ σε σκηνοθεσία Κέρτις Ντέηβιντ Χάρντερ, με τους Τζέφρυ Μπόουγιερ-Τσάπμαν, Άρι Κοέν, Λόχλυν Μανρό, Τσάντρα Γουέστ.

Ο Μάλικ και ο Άαρον μετακομίζουν μαζί με την κόρη τους σε μια μικρή πόλη για να απολαύσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια περισσότερο ήρεμη καθημερινότητα. Η υποδοχή από τους γείτονες είναι θερμή και όλα δείχνουν πως η απόφαση των δύο ερωτευμένων ανδρών ήταν η σωστή. Πολύ γρήγορα αρχίζουν να εντάσσονται αρμονικά στη νέα τους κοινότητα έως ότου η τόσο ευγενική συμπεριφορά των γειτόνων, σε συνδυασμό με την παράξενη συγκέντρωση που ο Μάλικ είδε να πραγματοποιούν μέσα από τα μισόκλειστα παράθυρα, αρχίζει να γίνεται περισσότερο απειλητική παρά φιλική.

Ανεξάρτητο και χαμηλού προϋπολογισμού ταινιάκι από τον Καναδά, το οποίο έκανε την πρεμιέρα του σε φεστιβάλ προτού αρχίσει να μεταδίδεται από συνδρομητικές υπηρεσίες, το "Spiral" βυθίζεται αργά στον τρόμο των προαστίων με τους καλοσυνάτους και φιλόξενους γείτονες. Την ίδια στιγμή, φέρνοντας στο προσκήνιο το ζευγάρι των δύο ανδρών, συνδυάζει θέματα συμπερίληψης τα οποία εντάσσει αρμονικά στο ευρύτερο κλίμα αγωνίας, παραλληλίζοντας την αποδοχή με την υποκρισία και την εκμετάλλευση, καθώς όσο περνά η ώρα οι αντιδράσεις των γειτόνων γίνονται όλο και λιγότερο ξεκάθαρες. Σε αυτή την αμφισημία των ανθρώπων που τους περιβάλλουν άλλωστε βασίζεται και η κορύφωση της αγωνίας και του μυστηρίου, έτσι όπως το σενάριο παίζει με την αντίληψη των δύο ηρώων αλλά και των θεατών. Το θέμα είναι πως η υλοποίηση είναι σχετικά υποτονική ενώ ο χαμηλός προϋπολογισμός της παραγωγής είναι εμφανής παντού, με αποτέλεσμα η ταινία να χάνει σε ένταση, αλλά όχι απαραίτητα και σε ενδιαφέρον.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)