I see you (2019)


Ελληνικός τίτλος: Σε είδα

Θρίλερ της Bankside σε σκηνοθεσία Άνταμ Ράνταλ, με τους Έλεν Χαντ, Τζων Τέννεϋ, Όουεν Τιγκ, Τζούντα Λιούις, Λίμπε Μπαρέρ.

Μια γιατρός και ο αστυνομικός σύζυγός της δεν περνούν την καλύτερη περίοδο του έγγαμου βίου τους, καθώς εκείνη φαίνεται πως έχει κάποια παράλληλη σχέση. Ο γιος τους κατηγορεί εκείνη για την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι, με την Τζάκι να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει τη σχέση της μαζί του. Στο μεταξύ, η ξαφνική απαγωγή ενός μικρού αγοριού ξυπνά στον Γκρεγκ μνήμες από το παρελθόν, καθώς τα στοιχεία της υπόθεσης που αναλαμβάνει και κάποια ευρήματα μοιάζουν πολύ με μια αντίστοιχη απαγωγή, της οποίας ο ένοχος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 15 χρόνια. Με την ένταση των ερευνών να μεταφέρεται και στο σπίτι, η κατάσταση δεν βελτιώνεται καθώς μια σειρά από παράξενα και ανεξήγητα περιστατικά -απροσδιόριστοι ήχοι, αντικείμενα που εξαφανίζονται μυστηριωδώς- διαταράσσουν περισσότερο την οικογενειακή τους εστία.

Είναι από τις ταινίες αυτές για τις οποίες πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός ως προς το τι θα πει ή πώς θα τις περιγράψει ώστε να μην αποκαλύψει το μυστικό τους. Έξυπνη, αρκούντως πρωτότυπη και προσεκτική τόσο όσο χρειάζεται για να αποφύγει μετωπική σύγκρουση με την αληθοφάνεια, η ιστορία που υπογράφει ο Ντέβον Γκρέυν, μολονότι είναι δέσμια των λίγο άγαρμπων αφηγηματικών ακροβατικών της, υπόσχεται ένα ταξίδι γεμάτο ανατροπές και μυστήριο, καθώς ξετυλίγεται χωρίς να σε αφήνει να υποψιαστείς τίποτα, τουλάχιστον μέχρι τη μέση της. Ακόμα και τότε όμως, με τις πρώτες αποκαλύψεις να έρχονται στο φως, εξακολουθεί να παίζει με τον υποσυνείδητο φόβο του θεατή που τρέμει μην και τυχόν το εγχείρημα τιναχθεί στον αέρα, αλλά και με τη διάθεσή του να γίνει ο ντετέκτιβ που θα βρει τη λύση του μυστηρίου, εκ του αποτελέσματος όμως άνευ επιτυχίας. Κλειστοφοβικό καθώς είναι το σενάριο, υπαγορεύει μια αντίστοιχη κινηματογράφηση που περιορίζει το οπτικό πεδίο του θεατή και ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συναισθηματική πρόσληψη των γεγονότων. Εύσημα ανήκουν και στην πεντάδα των βασικών πρωταγωνιστών που ο καθένας με τον τρόπο του γειώνει στην πραγματικότητα των ήρωα που ενσαρκώνει. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)