Cruel Peter (2019)


Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Μπισκέλια και Ασκάνιο Μαλγκαρίνι, με τους Αντζέλικα Αλερούτσο, Αντόνιο Αλβεάριο, Αράν Μπεβάν, Τέρενς Μπουθ.

Χριστούγεννα του 1908 στη Μεσσίνα της Ιταλίας. Ο Πήτερ, ο 13χρονος γιος μιας πλούσιας αγγλικής οικογένειας είναι διαβόητος για τη σκληρότητά του σε παιδιά, ζώα και υπηρέτες. Κάποια νύχτα, άγνωστοι του στήνουν παγίδα και τον κλειδώνουν σε ένα φέρετρο στο κοιμητήριο της πόλης για να τον τιμωρήσουν για τη συμπεριφορά του. Όμως, προτού έρθει η ώρα να τον απελευθερώσουν, ένας σεισμός ισοπεδώνει ολόκληρη την πόλη και ο Πήτερ χάνεται για πάντα κάτω από τα συντρίμμια. Έως ότου, έναν αιώνα σχεδόν αργότερα, καταφθάνουν στην πόλη ένας άγγλος αρχαιολόγος και η κόρη του.

    Το κακό που δεν πεθαίνει ποτέ είναι ο κεντρικός καμβάς αυτής της ιστορίας τρόμου που έρχεται από την Ιταλία αλλά σε διεθνή συσκευασία με αγγλικούς διαλόγους, εξ ου και η καταγωγή τόσο του σκληρού Πήτερ όσο και του αρχαιολόγου που πρωταγωνιστεί και ο οποίος έρχεται στη Μεσσίνα για να διαταράξει άθελά του τους νεκρούς (;) του παρελθόντος. Όσο κι αν το κλίμα του φιλμ (το οποίο ας σημειωθεί ότι γυρίστηκε απ' ευθείας για υπηρεσίες streaming) είναι ζοφερό και αγωνιώδες, το σενάριο δεν το βοηθά ιδιαίτερα, καθώς πέραν των αναμενόμενων που όλοι υποψιαζόμαστε πως θα συμβούν, έχεις κάποιες φορές την αίσθηση πως λείπουν ενδιάμεσες σκηνές, καθώς η αφήγηση τρέχει να προλάβει λες και δεν πρέπει να υπερβεί η ταινία μια συγκεκριμένη διάρκεια. Ο τρόπος που διαχειρίζεται την αμφιβολία έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, όμως συχνά-πυκνά καταφεύγει σε αδικαιολόγητες υπερβολές  μόνο και μόνο για την τρομάρα της υπόθεσης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)