Reptile (2023)


Ελληνικός τίτλος: Ερπετά

Αστυνομικό θρίλερ του Netflix, σε σκηνοθεσία Γκραντ Σίνγκερ, με τους Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζάστιν Τίμπερλέηκ, Αλίσια Σίλβερστόουν, Μάικλ Κάρμεν Πιτ, Έρικ Μπογκόσιαν.

Όταν η σύντροφος ενός διακεκριμένου κτηματομεσίτη βρίσκεται δολοφονημένη μέσα σε μια κατοικία την οποία ετοιμαζόταν να παρουσιάσει σε κάποιον πελάτη, ο αστυνομικός Τομ Νίκολς, νέος στο Τμήμα της περιοχής, υποψιάζεται πως η υπόθεση κρύβει περισσότερα από όσα φαίνονται στην επιφάνεια. Και κάπως έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιστορίας που θα τον φέρει αντιμέτωπο με σκευωρίες αλλά και με λάθη του δικού του παρελθόντος.

Ξεκάθαρο αστυνομικό θρίλερ, από αυτά που έχουν αρχίσει να εκλείπουν, με σαφείς επιρροές από μεγάλους σκηνοθέτες του είδους και ένα σενάριο που όχι μόνο υπόσχεται πολλά αλλά το κυριότερο δεν απογοητεύει. Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ξεκίνημα για τον βιντεοκλιπά σκηνοθέτη Γκραντ Σίνγκερ, εδώ στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, της οποίας υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Μπέντζαμιν Μπρούερ αλλά και τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο που πρωταγωνιστεί στον ρόλο του αποφασισμένου αστυνόμου. Η εμπειρία από τα βίντεο κλιπ εδώ μετουσιώνεται σε μια ουσιαστική οπτική και ηχητική (μουσική Γιαΐρ Ελαζάρ Γκλότμαν)  προσέγγιση της κινηματογράφησης, όχι όμως με ρυθμούς εξοντωτικούς (ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει) αλλά με άποψη στην εικόνα, στα κάδρα (φωτογραφία Μάικλ Γιουλάκης) και στο μοντάζ (Κέβιν Χίκμαν) που λειτουργούν σε πλήρη σύμπνοια μεταξύ τους ως κοινωνοί της ιστορίας και των προσώπων της. Ενδεχομένως φλύαρο σε κάποιες λίγες στιγμές (η σκηνή του εφιάλτη τρομάζει μεν αλλά θεωρώ πως μπήκε απλά για λόγους εντυπωσιασμού) και κάπως περισσότερο μπερδεμένο σε κάποιες άλλες, το φιλμ δεν χάνει ποτέ τον ρυθμό και τον στόχο του, παίζοντας με τις εντυπώσεις και προσφέροντας ενδιαφέρουσες ανατροπές. Ως προς αυτό, μεγάλη βοήθεια προσφέρει και το καστ αυτών των ταλαντούχων ηθοποιών, με μπροστάρη τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο αλλά και τον σχεδόν αγνώριστο εμφανισιακά και ερμηνευτικά Τζάστιν Τίμπερλέηκ. Απαιτείται η αμέριστη προσοχή σας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)