Grimcutty (2022)


Ταινία τρόμου της 20th Digital σε σκηνοθεσία Τζων Ρος, με τους Σάρα Γούλφκιντ, Σάνυν Σόσαμον, Ούσμαν Άλυ.

Μια νεαρή κοπέλα και ο μικρός της αδελφός που ζουν με την οικογένειά τους σε ένα ήσυχο προάστιο, πρέπει να αντιμετωπίσουν ξαφνικά ένα θανάσιμο μιμίδιο το οποίο ενεργοποιείται από τις φοβίες -σε βαθμό υστερίας- των γονιών τους για την ασφάλεια των παιδιών.

Εμπνευσμένη από τις θεόσαχλες αλλά άκρως θανάσιμες δοκιμασίες που εμφανίζονται κατά καιρούς με διαδικτυακές προκλήσεις αλλά και από την άγνοια και τον πανικό των ενηλίκων ως προς το τι και με ποιους επικοινωνούν τα παιδιά τους στο Internet, η ταινία αφηγείται μια σχετικά πρωτότυπη ιστορία, χωρίς όμως να μπορέσει να της αποδώσει ιδιαίτερο βάθος στην εξέλιξη και την υλοποίησή της. Έτσι λοιπόν, πέραν αυτής της φρεσκαδούρας στην κεντρική ιδέα, το "Grimcutty" κορυφώνεται αναμενόμενα, με κάμποσες τρομάρες, αλλά και με άλλες τόσες αμήχανες στιγμές, αφού όπως και να το κάνουμε ό,τι και να συμβαίνει στην οθόνη μιας συσκευής δεν είναι απαραίτητα και κινηματογραφικά τρομακτικό ή λειτουργικό. Τα εφφέ πάντως, δεδομένου του χαμηλού προϋπολογισμού (η ταινία άλλωστε γυρίστηκε απ' ευθείας για τις διεθνείς πλατφόρμες της Disney), είναι προσεγμένα, το πλάσμα αρκούντως φρικιαστικό, η υπόθεση πάει να βγάλει ένα παραπάνω νόημα και εν τέλει η ταινία δεν σε προσβάλλει, παραμένοντας ένα τυπικό φιλμάκι τρόμου όπως πολλά άλλα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)