Re/Member (2022)


Ταινία τρόμου των Warner/Netflix σε σκηνοθεσία Εϊτσίρο Χασούμι, με τους Κάνα Χασιμότο, Γκόρντον Μαέντα, Μάικα Γιαμαμότο, Φούτζου Κάμιο, Κοτάρο Ντάιγκο, Μάγιου Γιοκότα.

Η Ασούκα, μαθήτρια Λυκείου, δέχεται την επίσκεψη του φαντάσματος μιας νεκρής κοπέλας που της ζητά να βρει πού είναι κρυμμένα τα μέλη του δολοφονημένου σώματός της. Και κάπως έτσι, η Ασούκα με κάποιους συμμαθητές της αποφασίζουν να εκτελέσουν την επιθυμία της νεκρής Χαρούκα, χωρίς άλλωστε να έχουν άλλη επιλογή, καθώς παγιδεύονται σε μια χρονική λούπα που τους ξημερώνει κάθε μέρα στην ίδια μέρα, ενώ ένα πλάσμα ντυμένο στα κόκκινα τους σκοτώνει έναν προς έναν.

Η "Μέρα της Μαρμότας" πλημμυρισμένη στο αίμα σε συσκευασία Μάνγκα, γεμάτη από ευφάνταστες και αποτροπιαστικές δολοφονίες που διαδέχονται η μία την άλλη, χωρίς ελπίδα διαφυγής. Ξεκινά εντυπωσιακά και ομολογουμένως σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό εξ αιτίας της βίας και του θανάτου, όμως σχετικά σύντομα πέφτει θύμα και το ίδιο της επαναλαμβανόμενης χρονικής λούπας που μετατρέπει το αρχικό ενδιαφέρον σε απλή περιέργεια για το ποιος και πώς θα δολοφονηθεί μετά. Εκεί στηρίζεται όλη η ταινία που μοιάζει περισσότερο με διαδρομή στο τραινάκι του τρόμου κάπου λούνα παρκ, προσφέροντας διαρκείς τρομάρες και αίμα, παρά με ολοκληρωμένο κινηματογραφικό έργο. Η αλήθεια πάντως είναι πως από ένα σημείο και μετά αυτή η επανάληψη και το κάμποσο gore απλά σε υπνωτίζουν και αποδέχεσαι τις υπερβολές μέχρι να φτάσεις στο φινάλε που ξεφεύγει από κάθε ίχνος λογικής, αποζημιώνοντάς σε πάντως με όλο το μεγαλείο της δολοφονικής τρέλας. Με λίγη περισσότερη φροντίδα στη σκηνοθεσία και κάποιες καλύτερες ανάσες στο σενάριο θα μπορούσε να είναι κάτι το ξεχωριστό, ενώ τώρα είναι απλά ένα ηδονοβλετικό blood fest. Η ταινία γυρίστηκε για τις κινηματογραφικές αίθουσες της Ιαπωνίας ενώ στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του Netflix για την κατ' οίκον διανομή του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)