You should have left (2020)


Ελληνικός τίτλος: Έπρεπε να είχες φύγει

Ταινία τρόμου της Universal σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Κεπ, με τους Κέβιν Μπέηκον, Αμάντα Σέυφριντ, Έηβερυ Έσεξ.

Ο γάμος του επιτυχημένου τραπεζίτη Τέο Κονρόυ με την όμορφη ηθοποιό Σουζάνα τραβάει μεγάλα ζόρια εξαιτίας της δικής του ζήλειας και ανασφάλειας αλλά και της μυστικοπάθειας της γυναίκας του. Με τη σκιά του δικού του παρελθόντος να πέφτει βαριά στη σχέση τους, αποφασίζουν να ελαφρύνουν το κλίμα μεταξύ τους, ταξιδεύοντας στην εξοχή της Ουαλίας, μαζί με την 6χρονη κόρη τους, σε ένα απομονωμένο σπίτι, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν πολύτιμο χρόνο και ηρεμία. Αυτό όμως που μοιάζει με ιδανικό καταφύγιο γρήγορα μετατρέπεται σε τόπο αγωνίας αφού ο Τέο αισθάνεται μια κακόβουλη παρουσία μέσα στο σπίτι, η οποία φαίνεται να γνωρίζει μυστικά που ο ίδιος είτε απέκρυπτε είτε αγνοούσε.

Συμπαθές, τρομακτικό, αγωνιώδες αλλά και μετέωρο σεναριακά, το "Έπρεπε να είχες φύγει" προτείνει μια ενδιαφέρουσα και αρκούντως πρωτότυπη ιστορία την οποία όμως αδυνατεί να γειώσει με την πραγματικότητα, ακόμα και εντός των συνθηκών μιας ταινίας τρόμου. Το απομονωμένο και τεράστιο σπίτι στην εξοχή, οι θόρυβοι, η μυστική και άγνωστη παρουσία, η κλιμακωτή ένταση και ο φόβος της απομόνωσης χτίζουν ομολογουμένως μια απειλητική και πολλά υποσχόμενη ατμόσφαιρα στο πρώτο μισό η οποία όμως προδίδεται από τη σεναριακή αδυναμία να προσδώσει υπόσταση στα γεγονότα καθώς αποκαλύπτεται σταδιακά το μυστήριο. Εκεί που κερδίζει πόντους η ταινία είναι στην παρουσία των δύο πρωταγωνιστών του με τον Κέβιν Μπέηκον να οδηγείται σταδιακά στην τρέλα και την εύθραυστη Αμάντα Σέυφριντ να ανακτά σταδιακά από ένστικτο την ανάγκη της για επιβίωση εν μέσω του εφιάλτη. Ατμοσφαιρική η φωτογραφία, λειτουργική η μουσική, αγωνιώδης η κορύφωση, μα εν τέλει το αίσθημα που σου μένει στο τέλος είναι αυτό του ανολοκλήρωτου. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)