A Classic Horror Story (2021)


Ελληνικός τίτλος: Μια κλασική ιστορία τρόμου

Ταινία τρόμου του Netflix σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Ντε Φέο και Πάολο Στρίπολι, με τους Ματίλντα Λουτζ, Φραντσέσκο Ρούσσο, Γουίλλιαμ Μέρικ, Γιούλια Σόμπολ, Τζάστιν Κορόβκιν, Πεπίνο Ματσότα.

Μια ομάδα αγνώστων που μοιράζονται τη διαδρομή τους στη νότια Ιταλία σε ένα τροχόσπιτο, αντιμετωπίζει ξαφνικά θανάσιμο κίνδυνο. Κατόπιν ενός φαινομενικά αθώου τροχαίου, ξυπνούν σε ένα χωράφι περιτριγυρισμένο από πυκνό δάσος, στη μέση του πουθενά και χωρίς να φαίνεται ίχνος του δρόμου που ακολουθούσαν νωρίτερα. Μοναδικό σημείο ζωής ένα άδειο σπίτι, το οποίο όμως φαίνεται πως κρύβει τα δικά του φρικτά μυστικά.

Συμπαθής σπλατεριά από την Ιταλία, τη χώρα άλλωστε που τέλη '70 με αρχές '80 τίμησε το είδος και με το παραπάνω. Το φιλμ ξεκινά ομολογουμένως πολλά υποσχόμενο καθώς δεν αργεί να μπει στο θέμα, δημιουργώντας ένα κλίμα διαρκούς αγωνίας και μυστηρίου, την ίδια στιγμή που επενδύει σταδιακά στη φρίκη και στο gore χωρίς όμως να χάνει το μέτρο. Όσο προχωρά μάλιστα, η κατάσταση αγριεύει, προκαλώντας όμως και μια αίσθηση ανησυχίας για το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό και εάν το φινάλε θα σταθεί στο ύψος του και δεν θα τινάξει τα πάντα τον αέρα. Μια χαρά εξελίσσεται όμως, με τη λύση να μην είναι επ' ουδενί καμία από όσες ενδεχομένως φαντάζεστε, επειδή ευτυχώς η ταινία ούτε παίρνει στα πολύ σοβαρά τον εαυτό της ούτε φοβάται τη σινεφίλ ειρωνεία. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)