Antlers (2021)


Ταινία τρόμου της Searchlight, σε σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ, με τους Κέρι Ράσσελ, Τζέσσε Πλέμονς, Τζέρεμυ Τ. Τόμας, Γκράχαμ Γκρην, Σκοτ Χέηζ.

Σε μια απομακρυσμένη πόλη στο Όρεγκον, η Τζούλια, δασκάλα στο τοπικό σχολείο, εντοπίζει ανησυχητικά σημάδια σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης σε έναν από τους μαθητές της. Δυστυχώς, ο Λούκας δεν της αποκαλύπτει σχεδόν τίποτα, υπεκφεύγοντας διαρκώς. Μην έχοντας άλλη λύση στη διάθεσή της, η Τζούλια απευθύνεται στον αδελφό της και Σερίφη του Σίσπους Φωλς για να τη βοηθήσει, με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με έναν ανείπωτο τρόμο.

Μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που βγήκε πρόσφατα από major studio, το "Antlers" (κέρατα ελαφιού) πραγματεύεται μια σκοτεινή, τρομακτική και διακριτικά αλληγορική ιστορία, σε ένα σωστά δομημένο πλαίσιο gore και αγωνίας. Με κάμποσες επιρροές από την αισθητική του vτελ Τόρο στη ματιά του, ο Σκοτ Κούπερ επενδύει στη σκοτεινιά και τη μονοχρωματική παλέτα του στην οποία μας είχε συνηθίσει και σε προηγούμενες ταινίες του ("Σκουριασμένη πόλη", "The pale blue eye") για να ενστερνιστεί τον τρόμο αλλά και τον πόνο των ηρώων του. Το σενάριο είναι αυτό που τον βοηθά πολύ (το οποίο άλλωστε συνυπογράφει με τον Χένρυ Τσαίσον και τον Νικ Αντόσκα) έτσι όπως μένει αφοσιωμένο στην κεντρική ιδέα χωρίς να εκτροχιάζεται σε αχρείαστες καταστάσεις και με σωστή διαχείριση του υπερφυσικού με το ανθρωποκεντρικό στοιχείο. Μολονότι τρομακτικό και με ορισμένες άγριες σκηνές, το φιλμ ποντάρει πρωτίστως στη σταδιακή κορύφωση που επέρχεται με την αποκάλυψη των μυστικών (που όντως σοκάρει) αλλά πάνω από όλα στη συμπερασματική του ανάγνωση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)