The Reckoning (2020)


Θρίλερ σε σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ, με τους Σαρλότ Κερκ, Σων Πέρτγουη, Στήβεν Γουάντινγκτον, Τζο Άντερσον, Ρικ Γουώρντεν.

Αγγλία, 1665. Αφού χάνει τον άντρα της στον μεγάλο λιμό του Λονδίνου, η Γκρέης Χάβερστοκ κατηγορείται άδικα πως είναι μάγισσα και πέφτει στα χέρια του δικαστή Μούρκροφτ, του πιο αδίστακτου κυνηγού μαγισσών της χώρας. Γνωρίζοντας πως ο λόγος για τη φυλάκισή της είναι πως δεν ενέδωσε στις προθέσεις του γαιοκτήμονα από όπου νοίκιαζε τη γη και το σπίτι της, η Γκρέης περνά από ανείπωτα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, προσπαθώντας να αποδείξει μάταια την αθωότητά της, την ίδια στιγμή που τα σκοτάδια μέσα της πυκνώνουν.

Ενδιαφέρον, ατμοσφαιρικό αλλά κάπως αμήχανο στην υλοποίησή του θρίλερ, το οποίο εκμεταλλεύεται άριστα το ιστορικό του πλαίσιο για να εντείνει την αγωνία, μοιάζει όμως να μην τολμά να κάνει το μεγάλο βήμα και να ξεχωρίσει. Πρωτίστως το σενάριο είναι υπεύθυνο για την αμηχανία του φιλμ, καθώς δεν αποφασίζει ξεκάθαρα το ύφος που θέλει να προσεταιριστεί, ακροβατώντας μεταξύ του δράματος και του θρίλερ αγωνίας, φλερτάροντας κάποιες στιγμές (εξ αποστάσεως) με το αίμα. Οφείλεις πάντως να αναγνωρίσεις στην ταινία τη φροντίδα στην παραγωγή και την επίσης υψηλή αισθητική της στη φωτογραφία, τη μουσική και τα σκηνικά. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)