Jaula (2022)


Ελληνικός τίτλος: Η γραμμή με την κιμωλία

Θρίλερ των Film Factory/Netflix σε σκηνοθεσία Ιγνάσιο Τατάυ, με τους Έλενα Ανάγια, Πάμπλο Μολινέρο, Κάρλος Σάντος.

Η Πάουλα και ο άντρας της ο Σιμόν οδηγούν προς το σπίτι τους κάποιο βράδυ, όταν βλέπουν καταμεσής του δρόμου να περιπλανιέται ένα μικρό κορίτσι. Ανήσυχοι ειδοποιούν την αστυνομία και το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο, από όπου όμως δεν το αναζητά κανείς. Αφού περνούν κάποιες εβδομάδες, το ανδρόγυνο ζητά να πάρουν τη μικρή στο σπίτι τους ως ανάδοχοι, έως ότου βρεθεί κάποιος συγγενής, ώστε να της προσφέρουν ένα περιβάλλον θαλπωρής και φροντίδας, κάτι όμως που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο αφού εκείνη καταδιώκεται από τη φοβία πως ένα τέρας θα έρθει να την αρπάξει εάν βγει έξω από τον κύκλο με την κιμωλία που σχεδιάζει στο πάτωμα.

Διαχρονικά επίκαιρη δυστυχώς, αγωνιώδης και πλούσια ανατροπών, η "Γραμμή με την κιμωλία" είναι από αυτά τα έξυπνα θρίλερ που παίζουν όσο χρειάζεται με την αντίληψη του θεατή. Με το μεγαλύτερο μέρος της δράσης να λαμβάνει χώρα μέσα στο σπίτι του ζευγαριού, προκαλεί την απαραίτητη κλειστοφοβία έναντι της έλευσης του κακού, την ίδια στιγμή που η φροντίδα στις ερμηνείες και την παραγωγή ανεβάζουν επίπεδο στο φιλμ. Πάνω από όλα όμως ξεχωρίζουν η σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου σε μεγάλου μήκους ταινία Ιγνάσιο Τατάυ, αλλά και το έξυπνα ισορροπημένο σενάριο το οποίο συνυπογράφει με την Ίζαμπελ Πένια που σε αγαστή σύμπνοια ξετυλίγουν το κουβάρι του μύθου οδηγώντας μας κλιμακωτά στην κορύφωση του απρόσμενου φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)