Αγαπούλα μου (1960) (Α/Μ)



Αισθηματικό δράμα του Δημήτρη Αθανασιάδη, με τους Άντζελα Ζήλεια, Μίμη Στεφανάκο, Βασίλη Αυλωνίτη, Γιώργο Καμπανέλλη, Βαγγέλη Πλοιό, Αλέκα Στραηγού, Φραγκίσκο Μανέλλη, Νίκο Ρίζο.

Η Χριστίνα και ο Γιώργος είναι δύο ερωτευμένοι νέοι που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Εκείνη υπάλληλος σε κατάστημα, εκείνος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που εργάζεται σε πρατήριο καυσίμων, τα βγάζουν πέρα τόσο όσο, έως ότου ένα ατύχημα βγάζει τον Γιώργο εκτός των γηπέδων μα και του εργασιακού στίβου. Τώρα, έχοντας μόνο τον μισθό της Χριστίνας, πρέπει να κατορθώσουν να περισώσουν τη σχέση τους μα και την αξιοπρέπειά τους.

Ο διάσημος, διεθνής και όμορφος σαν μοντέλο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Μίμης Στεφανάκος, που υπήρξε και σύζυγος της Μάρθας Καραγιάννη, πέρασε και στον ελληνικό κινηματογράφο, παίζοντας συνολικά σε πέντε ταινίες, και ομολογουμένως "τα έλεγε". Τον ήθελε βλέπετε και ο φακός, ενώ δεν ήταν χειρότερος από άλλους επαγγελματίες ηθοποιούς της εποχής. Μικρές παραγωγές ήταν στην πλειοψηφία τους, όπως και τούτη εδώ, γυρισμένη ως επί το πλείστον για τους συνοικιακούς και επαρχιακούς κινηματογράφους, στα πρότυπα των λαϊκών μελό της εποχής. Υπό αυτό το πρίσμα, η "Αγαπούλα μου" δεν είναι καθόλου για πέταμα, ίσα-ίσα που σε σύγκριση με πάμπολλες άλλες αντίστοιχες τηρεί αξιοπρεπώς τα προσχήματα του είδους της. Ο (ανεξάρτητος τρόπον τινά) παραγωγός και σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανασιάδης γύρισε κάμποσα μελό και αρκετές κωμωδίες ενώ τον συναντούμε ενεργό και στα χρόνια της βιντεοκασέτας, στα τέλη των '80s.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)