Το λάθος (1965) (Α/Μ)



Δραματική ταινία σε παραγωγή και σκηνοθεσία Νίκου Αβραμέα, με τους Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Ερρίκο Μπριόλα, Δέσποινα Νικολαΐδου, Τζαβαλά Καρούσο, Γκίκα Μπινιάρη.

Ένα παντρεμένο ζευγάρι βλέπει τα όνειρά του για οικογένεια να συντρίβονται, όταν μαθαίνουν πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει παιδί. Αποδέχονται όμως την πραγματικότητα και συνεχίζουν τη ζωή τους, έως ότου η Λέλα μένει έγκυος. Με την ιατρική του κατάσταση δεδομένη, ο Αλέξης πιστεύει πως η γυναίκα του τον έχει απατήσει με άλλο άνδρα, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να της συγχωρήσει.

Κατά τι καλύτερη από όσο υποψιάζεται κανείς ταινία, κυρίως χάρη στο σενάριο (το οποίο επίσης υπογράφει ο Νίκος Αβραμέας) που παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ίντριγκα, αρκούντως πρωτότυπη μάλιστα σε σχέση με τα δεδομένα της εποχής. Ακόμα και οι συμβάσεις του  μελό εδώ αναπαρίστανται με μια κάποια μεγαλύτερη σοβαρότητα, χωρίς πάντως να αποφεύγονται οι μεγαλοστομίες και οι υπερβολικές ερμηνείες. Παρ'όλα αυτά, το δίδυμο Γρηγοριάδου-Μπριόλα πείθει κατά το δυνατόν και το σύνολο μοιάζει να δουλεύει αποτελεσματικά, πολύ καλύτερα από άλλες αντίστοιχες "λαϊκές" παραγωγές. Από το διαφημιστικό κλισέ και μόνο άλλωστε, αντιλαμβανόμαστε πως η ταινία στόχευε κυρίως στους θεατές των συνοικιών και της επαρχίας, στους οποίους όμως έδειξε έναν μεγαλύτερο σεβασμό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)