6 Underground (2019)


Περιπέτεια των Netflix/Skydance σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέυ, με τους Ράυαν Ρέυνολντς, Μελανί Λωράν, Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο, Μπεν Χάρντυ, Άντρια Αρχόνα, Κόρυ Χώκινς.

Ένας εκκεντρικός μα άγνωστος δισεκατομμυριούχος στήνει μια μυστική οργάνωση με σκοπό να αναλαμβάνει επιχειρήσεις που καμία κυβέρνηση δεν τολμά ή δεν ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει. Κι αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπαίνει ο αιμοδιψής δικτάτορας του Τουργιστάν.

Το Netflix μπαίνει δυναμικά στις μπλοκμπαστεριές έχοντας σύμμαχό του έναν άνθρωπο που τις γνωρίζει πάρα πολύ καλά: τον Μάικλ Μπέυ που εδώ επιστρέφει με τη γνώριμη συνταγή του. Ένα πολυάριθμο καστ, matcho χιούμορ, ιλιγγιώδες μοντάζ, πλάνα από κάθε πιθανή οπτική γωνία και σκηνές δράσης που κόβουν την ανάσα. Όμως αυτό ακριβώς που γνωρίζει πολύ καλά ο Μπέυ ούτε ο ίδιος φροντίζει να το ανανεώσει λιγάκι ούτε ολοκληρωτικά προς όφελος της ταινίας λειτουργεί. Μπορεί οι ρυθμοί να είναι καταιγιστικοί, άρα να μην αφήνουν περιθώρια κοιλιάς ή πλήξης, όμως οι θεατές χρειαζόμαστε να πάρουμε μιαν ανάσα, να χωνέψουμε την προηγούμενη σκηνή, προτού περάσουμε στην επόμενη, αλλά και να γνωρίσουμε κάπως καλύτερα τους ήρωες, παρά τις προσπάθειες του σεναρίου που δεν αφήνει φλας μπακ για φλας μπακ που δεν εκμεταλλεύεται. Βίαιη, διασκεδαστική, καλοπροαίρετη και ακριβή παραγωγή, προσφέρει θέαμα και δράση, αλλά στο τέλος αντιλαμβάνεσαι ότι της λείπει η ψυχή. Πάντως το αυτοκινητοκυνηγητό στην έναρξη είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)