The Guilt of Janet Ames (1947) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Πλέκεις εσύ τα όνειρά μου

Δραματική ταινία της Columbia σε σκηνοθεσία Χένρυ Λέβιν, με τους Ρόζαλιντ Ράσελ, Μέλβυν Ντάγκλας.

Μια μυστηριώδης γυναίκα μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο ύστερα από ένα ελαφρύ τροχαίο. Όταν συνέρχεται και χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική αιτία, δεν μπορεί να περπατήσει, ενώ στο μεταξύ η Αστυνομία έχει βρει στην τσάντα της ένα σημείωμα με πέντε ανδρικά ονόματα. Μεταξύ των ονομάτων, αναγνωρίζουν τον ξεπεσμένο δημοσιογράφο Σμίθφηλντ Κομπ, τον οποίο και καλούν να έρθει στο νοσοκομείο ώστε να αναγνωρίσει τη γυναίκα.

Παράξενη ταινία, με ιστορία κάπως αλλόκοτη που αποπειράται να μπει και σε ψυχολογικά μονοπάτια. Για όλους αυτούς τους λόγους το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι άνισο αλλά και πάλι γοητευτικό. H Τζάνετ Έημς και ο Σμίθφηλντ Κομπ έρχονται κοντά από ένα παιχνίδι του πεπρωμένου και μέσα από αυτές τις λίγες ώρες που θα περάσουν μαζί στο νοσοκομείο θα έχουν την ευκαιρία να συγχωρέσουν τον εαυτό τους για τα λάθη τους και τις ενοχές τους. Είναι οι δύο πρωταγωνιστές που της προσθέτουν πόντους της ταινίας αλλά και η σκηνογραφική της διεύθυνση που μαζί με φωτισμούς και φωτογραφία δημιουργεί αυτήν την ηθελημένα ψεύτικη ατμόσφαιρα στις ονειρικές σκηνές που άλλωστε είναι και η ραχοκοκαλιά του φιλμ. Κάποιες από αυτές τις ονειρικές σκηνές δουλεύουν, κάποιες όχι, μα τελικά αυτή η "θεατρική" ατμόσφαιρα συντελεί στη συγκίνηση και στο ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)