Once upon a time in Venice (2017)


Ελληνικός τίτλος: Κάποτε στην Καλιφόρνια

Κωμική περιπέτεια της Voltage σε σκηνοθεσία Μαρκ Κάλλεν, με τους Μπρους Γουίλις, Τζων Γκούντμαν, Τζέησον Μομόα, Έμιλυ Ρόμπινσον, Καλλέτι Γουίλιαμς. 

Η Στηβ Φορντ είναι ένα χαροκαμένος ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Λος Άντζελες που δεν μπορεί να σταυρώσει ούτε δουλειά ούτε ζωή. Σαν να μην του έφτανε το χάλι του, μια συμμορία απαγάγει το λατρεμένο του σκυλάκι, οπότε ο Στηβ τα βλέπει όλα κόκκινα. Μοναδική του ελπίδα να πάρει πίσω τον Μπάντυ είναι να κάνει τα θελήματα της συμμορίας που τον έκλεψε, μόνο που έτσι βρίσκεται κυνηγημένος από δύο άγριους αδελφούς από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και μερικούς ακόμα ζωηρούς χαρακτήρες.

Κάθισα να δω την ταινία με πολύ καλή διάθεση, αφού κάτι η ιστορία, κάτι ο Μπρους Γουίλις σε τέτοιο ρόλο που τον αβαντάρει, κάτι όλη η ιδέα μού φάνταζαν διασκεδαστικά. Εντάξει, δεν περίμενα να δω κάποιο αριστούργημα, όμως και πάλι οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν. Είναι εμφανές πως κάτι δεν πάει καλά στην ταινία... Θες οι ρυθμοί, θες ο συνδυασμός πλάνων και μοντάζ, θες η απουσία κωμικού τέμπο;.. Όπως και να έχει, το φιλμ χωλαίνει και το δυστύχημα είναι πως αντικειμενικά δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό. Αν μπορούσα να συγκεκριμενοποιήσω τι ακριβώς συμβαίνει θα έλεγα πως λείπει η ματιά που θα έπαιρνε όλα αυτά τα (πρωτογενώς καλά) συστατικά για να τα δέσει σε ένα αν μη τι άλλο ευχάριστο αποτέλεσμα. Το γλυκό τελικά δεν έδεσε και τα συστατικά δεν αρκούν για να σώσουν το πιάτο. Μένουν μόνο κάποιες λίγες συμπαθητικές στιγμές και το τρελό βλέμμα του Τζέησον Μομόα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)