Η ταξιτζού (1970) (Α/Μ)



Κωμωδία της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τους Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίκο Ρίζο, Ρίκα Διαλυνά, Άλκη Γιαννακά, Γιώργο Παπαζήση, Νικήτα Πλατή, Βασίλη Μαλούχο, Μάκη Δεμίρη, Μπάμπη Ανθόπουλο.

Σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα, η Δέσποινα βγάζει το ψωμί της ως οδηγός ταξί και πρέπει να ανεχτεί όχι μόνο τα πειράγματα των συναδέλφων της αλλά και πολλών πελατών. Δύσκολη δουλειά το τιμόνι, μα η Δέσποινα τα βγάζει πέρα με κουράγιο και χαμόγελο, ξέροντας πως στο τέλος της βάρδιας θα συναντήσει στο καφενείο τον Αναστάση, έναν άλλο ταξιτζή με τον οποίο είναι τρελά ερωτευμένη. Ο Αναστάσης, όμως, και τον γυναικά παίζει και αστέρι του σινεμά θέλει να γίνει. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή του, όταν τελικά στον κινηματογράφο παίζει η Δέσποινα, και μάλιστα σε ταινία του Άλκη Γιαννακά. 

Τι είχες Γιάννη-τι είχα πάντα σενάριο του Γιώργου Λαζαρίδη, το οποίο γράφτηκε επάνω στη Δέσποινα Στυλιανοπούλου που ακόμα μία φορά παίζει κατ' ουσίαν τον ίδιο ρόλο. Εκεί που πάει κάπως να ξεχωρίσει το φιλμ είναι στις σκηνές των γυρισμάτων της ταινίας που υποτίθεται πως η ηρωίδα γυρίζει με τον Γιαννακά, οι οποίες πάνε και καλά να σατιρίσουν τις ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές της εποχής. Μόνο που σε αυτό το σημείο η ταινία μάλλον αυτοσαρκάζεται, άθελά της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)