Belli di papà (2015)


Ελληνικός τίτλος: Το κορίτσι του μπαμπά

Κομεντί της Medusa σε σκηνοθεσία Γκουίντο Τσιέζα, με τους Ντιέγκο Αμπαταντουόνο, Ματίλντε Τζιόλι, Φραντσέσκο Φατσινέτι, Αντόνιο Κατάνια, Αντρέα Πίσανι, Μάρκο Τζίνγκαρο, Φραντσέσκο Ντι Ραϊμόντο.

Ο πλούσιος, χήρος επιχειρηματίας Βιντσέντζο Λιούτσι δεν αντέχει πλέον τα παιδιά του. Μεγαλωμένα στα πλούτη και τις ανέσεις, όχι μόνο δεν δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στην αξία του χρήματος, μα ούτε θέλουν να ασχοληθούν στα σοβαρά με κάτι στη ζωή τους. Έτσι, αποφασίζει να τους δώσει ένα καλό μάθημα. Προφασιζόμενος οικονομική απάτη, τους ανακοινώνει πως φαλίρισαν και για να μην τους συλλάβουν πρέπει να δραπετεύσουν χωρίς κινητά και χωρίς κανένα ίχνος πίσω τους στο πατρικό του σπίτι στην Απουλία. Στην εγκαταλελειμμένη κατοικία που έχει ρημάξει μέσα στα χρόνια, τα τρία καλομαθημένα σπλάχνα του συνειδητοποιούν πως αν θέλουν να φάνε θα πρέπει να δουλέψουν -για πρώτη φορά στη ζωή τους. Μόνο που σταδιακά, αυτό που ξεκινά ως τιμωρία για τα παιδιά του, καταλήγει και σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και για τον ίδιο.

Αποπροσανατολίζει ομολογουμένως ο ελληνικός τίτλος, αφού δεν είναι μόνο το κορίτσι του που απασχολεί αυτόν τον μπαμπά, μα και τα τρία του παιδιά. Η Κιάρα, κακομαθημένη, απαιτητική και χορτοφάγος επειδή είναι της μόδας, είναι αρραβωνιασμένη με έναν τυχάρπαστο λιμοκοντόρο που προφανώς θέλει τα λεφτά της, ο Ματτέο το παίζει δημιουργικός επιχειρηματίας με την κάθε του "πρωτοποριακή" ιδέα να είναι πιο ανόητη από την προηγούμενη και τέλος ο Άντρεα είναι ένας ονειροπόλος υποψήφιος ψυχολόγος που ρίχνει στο κρεβάτι μεσήλικες γυναίκες. Όλο αυτό στήνει έναν πολύ λειτουργικό κωμικό καμβά που θέτει τον τόνο στο πρώτο ημίωρο του φιλμ, με σκηνές πράγματι πολύ αστείες. Το κλίμα όμως αλλάζει όταν η οικογένεια "φυγαδεύεται" στον Τάραντα, με την κωμωδία να δίνει τη θέση της σε ένα περισσότερο ήπιο οικογενειακό ύφος και τους ρυθμούς να γίνονται πιο χαλαροί. Χάρη στις προσγειωμένες ερμηνείες όλων το φιλμ δεν γίνεται ποτέ του μπαλαφάρα, ομολογώ πάντως πως θα μπορούσε να μπαλαντζάρει καλύτερα το αρχικό της χιούμορ με το ηθικό της δίδαγμα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)