Hay Foot (1942) (A/M)


Κωμωδία της United Artists σε σκηνοθεσία Φρεντ Γκούιολ, με τους Γουίλιαμ Τρέησυ, Τζο Σώγερ, Τζέημς Γκλήζον, Νόα Μπήρυ Τζούνιορ, Ελύζ Νοξ, Ντάγκλας Φάουλυ, Χάρολντ Γκούντγουιν.

Ο Συνταγματάρχης Μπάρκλεϋ είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τον βοηθό του, τον Λοχία Ντάμπλντέυ, ο οποίος έχει φωτογραφική μνήμη. Ο Ντάμπλντέυ επιδεικνύει λοιπόν τις γνώσεις του για τα όπλα σε ένα μάθημα του Λοχία Έημς, τον οποίο και ντροπιάζει. Καθώς οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο Μπάρκλεϋ θεωρεί τον Ντάμπλντέυ ταλαντούχο στο σημάδι και τον βάζει σε διαγωνισμό σκοποβολής ενάντια στους πρωταθλητές του Λόχου.

Πρόκειται για τη δεύτερη από τις πέντε πολεμικές κωμωδίες μεσαίου μήκους του παραγωγού Χαλ Ρόουτς (γνωστού κυρίως για τις ταινίες του δίδυμου Χοντρού-Λιγνού) με διάρκεια που άγγιζε αλλά δεν ξεπερνούσε ποτέ τη μία ώρα. Οι ταινίες αυτές είτε ταξίδευαν στα στρατόπεδα απανταχού στον κόσμο με σκοπό την ψυχαγωγία των στρατιωτών είτε παίζονταν ως β' ταινία στους κινηματογράφους των ΗΠΑ (εξ ου και ο όρος b movie). Ως τέτοια λοιπόν παραγωγή, το Hay Foot (για το οποίο δεν έχω βρει ίχνη προβολής του σε κινηματογράφους στην Ελλάδα) δεν υπόσχεται ούτε είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ψυχαγωγική ταινία, με στρατιωτικό θέμα και χιούμορ. Ατύπως sequel του "Tanks a Million", αφού παρουσιάζει τους ίδιους ηθοποιούς στους ίδιους ρόλους, έχει κάποια αστεία σημεία, αλλά η μεγαλύτερη αξία της είναι η ιστορική.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.


Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)