Gianni e le donne (2011)


Ελληνικός τίτλος: Ο Τζιάνι και οι γυναίκες

Κομεντί σε σκηνοθεσία Τζιάνι Ντι Γκρεγκόριο με τον ίδιο και τους Βαλέρια Ντε Φραντσίσκις, Αλφόνσο Σανταγκάτα, Ελιζαμπέτα Πικολόμινι, Βαλέρια Καβάλι.

Ο Τζιάνι είναι ένας συμπαθέστατος 60άρης άντρας που ζει στη Ρώμη και ο οποίος περνά σχεδόν απαρατήρητος από όλους, εκτός και αν τον χρειάζονται για κάτι. Η μητέρα του τον τρέχει δεξιά και αριστερά για κάθε ασήμαντη αφορμή, η γυναίκα του τον αγνοεί, η κόρη του τον σνομπάρει ενώ του έχει φορτωθεί το αγόρι της που θέλει διαρκώς να κάνουν παρέα. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, η συνταξιοδότηση του φαίνεται βουνό και μια κρίσιμη καμπή στη ζωή του στην οποία δεν μπορεί μάλλον να αντεπεξέλθει. Ως βήμα προσωπικής επανάστασης, ο Τζιάνι αποφασίζει να διεκδικήσει τον έρωτα και μια νέα ευκαιρία να αυτοπροσδιορίσει τη θέση του σε αυτή τη νέα φάση.

Γλυκόπικρο, ρεαλιστικό, αστείο μα και ανυπόφορα ανθρώπινο φιλμ που τοποθετεί τον ήρωά του στο επίκεντρο μιας εντελώς πραγματικής συνθήκης και μάλιστα υπό το πρίσμα των ανδρών. Η αβεβαιότητα του λόγου της ίδιας τους της ύπαρξης μετά το τέλος της ενεργούς επαγγελματικής τους ζωής, οι ισχυροί δεσμοί εξάρτησης από τις γυναίκες της ζωής τους αλλά και ο έντονος παλιμπαιδισμός απεικονίζονται χωρίς υπερβολές και ακρότητες και με μια πραότητα στη σκηνοθεσία που εξισορροπεί αρμονικά τη συγκίνηση και το γέλιο. Μεγάλο ατού στον ρυθμό και τις ερμηνείες είναι η ίδια η ιταλική γλώσσα που ουσιαστικά "χορογραφεί" το φιλμ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)