Faut pas lui dire (2016)


Ελληνικός τίτλος: Μην της το πεις

Κωμωδία της Orange σε σκηνοθεσία Σολάνζ Σικιρέλ, με τους ΄Τζένιφερ Μπαρτόλι, Τάνια Γκαρμπάσκι, Στεφανί Κραιγενκούρ, Καμίγ Σαμού, Αριέ Ελμαλέχ, Στεφάν Ντεμπάκ, Σαρλί Ντυπόν, Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε, Λωράν Καπελούτο.

Η Λώρα, η Εβ, η Ανούς και η Γιαέλ είναι τέσερις εξαδέλφες πολύ αγαπημένες που μέσα στα χρόνια έχουν μάθει να μοιράζονται τα πάντα, σαν να είναι αδελφές. Διαφορετικός χαρακτήρας η κάθε μία και επιτυχημένες στα επαγγελματικά τους, στην αισθηματική τους ζωή συνήθως άγονται και φέρονται. Τώρα όμως έχουν να ασχοληθούν με τον γάμο της Γιαέλ, οπότε όλα τα άλλα μένουν πίσω. Τα δύσκολα ξεκινούν όταν ανακαλύπτουν πως ο αρραβωνιαστικός της την απατά -και μάλιστα με άντρα- οπότε τις κυριεύει ο πανικός και αποφασίζουν τελικά να μην της το πουν. Μόνο που το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου.

Χαριτωμένη και καλών προθέσεων γυναικοταινία που χάνει όμως τον μπούσουλα καθώς πλήττεται από τις πολλές παράλληλες ιστορίες που αποσυντονίζουν από το βασικό της θέμα. Η κάθε μία από τις τρεις εξαδέλφες που αποφασίζουν να κρατήσουν αυτό το τόσο σοβαρό μυστικό, έχει μια τόσο πολύπλοκη ζωή που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και ένα ξεχωριστό φιλμ. Έτσι, μπορεί με όλα αυτά που συμβαίνουν ναι μεν η ταινία να μην γίνεται ποτέ βαρετή, χάνει όμως το κέντρο βάρους της, τη διπλή ζωή του ομοφυλόφιλου αρραβωνιαστικού, η οποία τελικά δεν αντιμετωπίζεται από το σενάριο με τη δέουσα προσοχή, καθώς τη χαρακτηρίζουν διαρκή πισωγυρίσματα και αυτή η ελαφράδα που δεν αρμόζει στη σοβαρότητα της κατάστασης ακόμα εντός του κωμικού πλαισίου της ταινίας. Οπότε, θα διασκεδάσετε πολύ στο πρώτο ημίωρο, όταν τόσο οι τέσσερις ηρωίδες μάς συστήνονται επί της οθόνης, αλλά γρήγορα θα βρείτε τον εαυτό σας να ασχολείται με τα χαριτωμένα μεν, αποπροσανατολιστικά δε περιστατικά της ζωής τους, ενόσω το βασικό θέμα μένει πίσω. Για την ιστορία να αναφέρω πως ο Αριέ Ελμαλέχ είναι ο αδελφός με την ήσυχη καριέρα του διάσημου κωμικού Γκαντ, ενώ η Τζένιφερ Μπαρτόλι (εδώ με το πλήρες της όνομα) είναι η γνωστή και δημοφιλής τραγουδίστρια Τζένιφερ, στη δεύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση ως ηθοποιός.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ
Για περισσότερες κωμωδίες ταινίες, κλικ  εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)