Ζητιάνος μιας αγάπης (1964) (Α/Μ)


 

Εναλλακτικός τίτλος: Ζητιάνος της αγάπης

Δραματική ταινία της Δαν Φιλμς σε σκηνοθεσία Σπύρου Ζιάγκου, με τους Νίκο Ξανθόπουλο, Κάκια Αναλυτή, Ορέστη Μακρή, Θόδωρο Μωρίδη, Μαλαίνα Ανουσάκη, Ανέστη Βλάχο, Λαυρέντη Διανέλλο.

Ο Μάνος είναι ένας καλόκαρδος λαϊκός τραγουδιστής που ανέκαθεν φρόντιζε για την Άννα, μια νεαρή κοπέλα που πουλά λουλούδια στο κέντρο όπου τραγουδά εκείνος, ώστε να βγάζει τα χρήματα που απαιτούνται για το σχολείο. Κάποια στιγμή, αυτή η τρυφερή φροντίδα αποκαλύπτεται πως είναι έρωτας και ο Μάνος αποφασίζει να χωρίσει την αρραβωνιαστικιά του για να παντρευτεί την Άννα. Και είναι εκείνη τη στιγμή που από το πουθενά εμφανίζεται ο βιολογικός της πατέρας, χαμένος στον Καναδά εδώ και 17 χρόνια, ο οποίος την διεκδικεί από τον Σπύρο, τον άντρα που την είχε μεγαλώσει σαν παιδί του.

Ξανθόπουλος με τα όλα του, αλλά σε μια κατά το δυνατόν σοβαρή εκδοχή και πλαισιωμένος από καλούς ηθοποιούς που μολονότι επαναλαβάνουν τον εαυτό τους σε ρόλους-κλισέ (ο Ορέστης Μακρής είναι ο αλκοολικός θετός πατέρας της πρωταγωνίστριας) δίνουν ένα ειδικό βάρος στην ταινία. Το δε σενάριο του Γιώργου Ολύμπιου κρύβει και μια ενδιαφέρουσα ίντριγκα ενώ αποφεύγει γενικότερα κάθε είδους κραυγές και αχρείαστες ακρότητες. Εντάξει, λαϊκό μελό είναι, αλλά βρε παιδί μου δεν είναι από τα ντιπ σαχλά. Μπόλικα εξωτερικά γυρίσματα (και) στη Θεσσαλονίκη αλλά και κάμποσα τραγούδια από Γιώργο Ζαμπέτα, Βίκυ Μοσχολιού και Γιάννη Βογιατζή. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)