Mrs. Fletcher (2019)


Δραματική κωμική μίνι σειρά του HBO, δημιουργία του Τομ Περότα, με τους Κάθρυν Χαν, Τζάκσον Γουάιτ, Όουεν Τιγκ, Τζεν Ρίτσαρντς.

Η κ. Φλέτσερ βλέπει τη ζωή της να ρημάζει ξαφνικά και παθαίνει πανικό. Διαζευγμένη, με τη κρίση μέσης ηλικίας να της χτυπά ξεδιάντροπα την πόρτα και συγχυσμένη σεξουαλικά, έχει να αντιμετωπίσει και την απουσία του γιου της του Μπρένταν, που φεύγει για το κολέγιο. Μόνη πια, σε ένα άδειο σπίτι, προσπαθεί να γεμίσει τις άδειες ώρες της με σεμινάρια συγγραφής, νέους φίλους και ατελείωτο πορνό στον υπολογιστή. Και όσο η κ. Φλέτσερ αποφασίζει πως θέλει να γίνει ένας άλλος άνθρωπος, χωρίς ούτε η ίδια να γνωρίζει τους λόγους, ο γιος της, μέχρι πρότινος χρυσό παιδί του λυκείου, παιδαράς και νταής, τρώει τη μεγαλύτερη σφαλιάρα της ζωής του όταν συνειδητοποιεί πως στο κολέγιο αυτές οι "αρετές" δεν τον βοηθούν στο παραμικρό. Ίσα-ίσα μάλιστα που όλα αυτά που εντελώς εγωιστικά θεωρούσε ατού τώρα πια περισσότερο ζημιά τού κάνουν παρά τον βοηθούν.

Ιστορία ενηλικίωσης υπό ενήλικη οπτική, όχι απαραίτητα ολοκληρωμένη μα σαφέστατα φροντισμένη και ενδιαφέρουσα. Πολλώ δε μάλλον όταν πίσω της κρύβεται ο Τομ Περότα, δημιουργός μιας άλλης σειράς που σόκαρε με τον τρόπο της όταν είχε μεταδοθεί επίσης από το HBO -των Leftovers. Και αν εκεί η απώλεια είχε να κάνει με την εξαφάνιση ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων του πλανήτη, εδώ σηματοδοτείται από την εξαφάνιση των δικών μας πιστεύω και της θεώρησης ολόκληρης της ζωής μας. Αυτό που σπάει ξαφνικά μέσα μας, ακόμα και δι' ασήμαντον αφορμήν και μας οδηγεί σε νέα μονοπάτια, πραγματεύεται η ιστορία, ακόμα κι αν αυτή η νέα διαδρομή που ακολουθήσουμε μας επιστρέψει στα παλιά και γνώριμα, εκεί που νιώθουμε πραγματική ασφάλεια και ευτυχία. Λίγο περισσότερο "αμερικάνικο" για τα μάτια του έλληνα θεατή, ευτυχεί όμως σε σκηνοθετική ατμόσφαιρα και ερμηνείες, με την Κάθρυν Χαν και τον νεαρό Τσάκσον Γουάιτ να ζωγραφίζουν στο πρόσωπό τους τη συντριβή και την αγωνία της ύπαρξης. 7 ημίωρα επεισόδια γεμάτα εκπλήξεις, συγκίνηση αλλά και μια αισιόδοξη νότα λύτρωσης και αυτογνωσίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)