Rattlesnake (2019)


Ελληνικός τίτλος: Κροταλίας

Θρίλερ του Netflix σε σκηνοθεσία Ζακ Χίλντιτς, με τους Κάρμεν Εζόγκο, Τέο Ρόσι, Έμμα Γκρήνγουελ.

Μια ανύπαντρη μητέρα ταξιδεύει οδικώς με τη μικρή της κόρη στο νέο τους σπίτι, κοντά στο πατρικό της. Ένα τροχαίο στον δρόμο την αναγκάζει να ακολουθήσει μια άλλη διαδρομή μέσα από την έρημο του Τέξας και σαν μην έφτανε αυτό, τους πιάνει και λάστιχο. Όσο η Κατρίνα παλεύει με τη ρεζέρβα, δαγκώνει τη μικρή κροταλίας. Μόνες στη μέση του πουθενά, βλέπει εκεί κοντά ένα τροχόσπιτο όπου και τρέχει πανικόβλητη να ζητήσει βοήθεια. Μια μυστηριώδης γυναίκα τής λέει με ήρεμη φωνή να της αφήσει το παιδί και να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο, ώστε να την πάει αργότερα στο νοσοκομείο, ψελλίζοντας κάτι και για μια κάποια πληρωμή. Η Κατρίνα αλλάζει λάστιχο και οδηγεί την Κλάρα στο νοσοκομείο, όπου δεν εντοπίζεται τίποτα περισσότερο από ηλίαση και εξάντληση. Κανένα σημάδι από δάγκωμα φιδιού δεν υπάρχει στο πόδι της μικρής, η οποία χρειάζεται απλά λίγη ανάπαυση. Ανακουφισμένη, μένει στο πλευρό της, όταν ένας άντρας που εμφανίζεται από το πουθενά τής λέει πως αν θέλει να παραμείνει η κόρη της ζωντανή, τότε εκείνη πρέπει να σκοτώσει έναν άνθρωπο πριν από τη δύση του ηλίου.

Θυμίζει πολύ τα θρίλερ που ξέμεναν Σάββατο βράδυ στα video club και τα νοικιάζαμε γιατί δεν βρίσκαμε τίποτα άλλο καλύτερο. Καλές προθέσεις, ενδιαφέρουσα ιδέα, μα στην εκτέλεση χωλαίνει, αφού το σενάριο δεν μπορεί να την υποστηρίξει. Όλα γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και ως αποτέλεσμα αναληθοφανή αφού πουθενά και ποτέ δεν αντιλαμβανόμαστε τη μεταστροφή ή τον πανικό αυτής της γυναίκας που πρέπει να σκοτώσει στα καλά καθούμενα τον οποιονδήποτε για να σώσει τη ζωή της κόρης της. Καμία της αντίδραση δεν έχει λογικό ειρμό, οπότε το έργο χάνει σε συνοχή και ενδιαφέρον. Μένουν κάποιες σκηνές τρομάρας με τα φαντάσματα άλλων δολοφονημένων ανθρώπων (προφανώς με την ίδια αφορμή) που την επισκέπτονται κατά διαστήματα και αυτή η σεκάνς δράσης προς το φινάλε να περισώσουν μια ταινία που παρά την πολύ φροντισμένη της παραγωγή, δεν πιστεύει ούτε η ίδια στην ιστορία της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)