The amazing transparent man (1960) (A/M)


Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της  Miller Consolidated σε σκηνοθεσία Έντγκαρ Τζ. Ούλμερ, με τους Ντάγκλας Κέννεντυ, Μάργκεριτ Τσάπμαν, Τζέημς Γκρίφιθ, Άιβαν Τρίσωλτ.

Ο μέχρι πρότινος ταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ Πωλ Κρέννερ σκοπεύει να κατακτήσει τον κόσμο με έναν αόρατο στρατό και δεν θα σταματήσει πουθενά προτού πετύχει τον στόχο του. Έτσι, εξαναγκάζει σε συνεργασία τον πυρηνικό επιστήμονα Δρ. Πήτερ Ούλωφ, κρατώντας όμηρο την κόρη του, ενώ διοργανώνει τη δραπέτευση από τις φυλακές του διαρρήκτη Τζόυ Φάουστ, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει τα χρήματα και τα υλικά που χρειάζεται, αλλά και ως πειραματόζωο. 

Β movie με την κυριολεκτική έννοια του όρου και διάρκεια σχεδόν μίας ώρας, γυρισμένο για drive in ή για κινηματογράφους με διπλό πρόγραμμα. Εντάξει, δεν είναι ακριβώς διάφανος ο πρωταγωνιστής, αφού στην ουσία γίνεται αόρατος, αλλά πού να μπλέκεις τώρα με πνευματικά δικαιώματα και άλλα τέτοια. Προφανώς δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αλλά ούτε είναι και για πέταμα αφού τηρουμένων των αναλογιών κρατάει όσο μπορεί τα προσχήματα. Ο σκηνοθέτης της ταινίας υπήρξε μάστορας του είδους και γύρισε πολλές αντίστοιχες ταινίες, αλλά με μια κάποια στοιχειώδη αισθητική που στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από μερίδα κριτικών. Εκεί που οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο είναι πως τον "Διάφανο άνθρωπο" τον γύρισε ταυτόχρονα με μια άλλη ταινία, το "Beyond the Time Barrier", μόλις μέσα σε 15 ημέρες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)