The killer that stalked New York (1950) (Α/Μ)


Ελληνικός τίτλος: Η πόλις του τρόμου

Περιπέτεια της Columbia σε σκηνοθεσία Ερλ ΜακΕβόυ, με τους Έβελυν Κης, Τσαρλς Κόρβιν, Γουίλιαμ Μπίσοπ, Ντόροθυ Μαλόουν, Λόλα Όλμπράιτ.

Μια γυναίκα καταφθάνει στη Νέα Υόρκη από την Κούβα, έχοντας μεταφέρει στα κρυφά διαμάντια αξίας $50.000. Χωρίς να γνωρίζει πως ο άντρας της και εγκέφαλος της επιχείρησης σκοπεύει να την εγκαταλείψει για την αδελφή της, πηγαίνει να τον συναντήσει στο σπίτι τους, αλλά μια αδιαθεσία την οδηγεί νωρίτερα στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή που οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα λαθραία διαμάντια, ανεξήγητα κρούσματα ευλογιάς κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη, ακολουθώντας τη διαδρομή της μοιραίας γυναίκας.

Ένα άρθρο στο περιοδικό Cosmopolitan δύο χρόνια νωρίτερα για το ενδεχόμενο πανδημίας ευλογιάς στη Νέα Υόρκη, εμπνέει τον σεναριογράφο Χάρυ Έσεξ για την ιστορία τούτης εδώ της αρκούντως ενδιαφέρουσας μα αδούλευτης στις λεπτομέρειες ταινίας που συνδυάζει την αστυνομική περιπέτεια με το ιατρικό θρίλερ. Μόνο που στον πυρήνα της εύκολα διακρίνει κανείς την αισθητική και το ύφος ενός (καλογυρισμένου) b movie, με φανφαρόνικη αφήγηση και μέτριες ερμηνείες που αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Είναι καλή η φωτογραφία του Τζόζεφ Μπίροκ, τόσο στις στουντιακές όσο και στις εξωτερικές λήψεις.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)