Bedside Manner (1945)


Εναλλακτικός τίτλος: Her favorite patient

Αισθηματική κομεντί της Astor σε σκηνοθεσία Άντριου Στόουν, με τους Τζων Κάρολ, Ρουθ Χάσσεϋ, Τσαρλς Ραγκλς. 

Η πλαστική χειρουργός Χέντυ Φρέντερικς βρίσκεται καθ' οδόν προς το Σικάγο όπου θα αναλάβει τη νέα της θέση. Κάνοντας μια στάση για να περάσει τη νύχτα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Μπλάιθγουντ, με δυσκολία το αναγνωρίζει, αφού πλέον έχει μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη κωμόπολη. Την υποδέχεται ο θείος της, ο Δρ. Φρέντερικς που πλαγίως τής ζητά να μείνει και να εργαστεί εκεί, στη μεγάλη κλινική που έχει ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό. Η Χέντυ όμως είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το σχέδιό της, έως ότου γνωρίζεται \με τον πιλότο δοκιμαστικών αεροσκαφών Μόργκαν Χέηλ, του οποίου ο ελαφρύς τραυματισμός την αναγκάζει να αναβάλλει την αναχώρησή της.

Ρομάντσο και χιούμορ στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου σε μια αξιοπρεπή παραγωγή και με ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό δίδυμο. Το ταίριασμα του γοητευτικού και ανέμελου γυναικά Τζων Κάρολ με τη συγκροτημένη και αυστηρή με τις επιλογές της Ρουθ Χάσσεϋ δουλεύει προς όφελος της ταινίας που αν είχε προσέξει λίγο περισσότερο τις λεπτομέρειες στο σενάριο θα είχε πολύ καλύτερη τύχη διαμέσου των χρόνων. Οι επιταγές της εποχής όμως και η σύμβαση του Χόλυγουντ πολλές από τις ταινίες του να αφορούν και τις ένοπλες δυνάμεις, εξαναγκάζουν στην ιστορία την εμφάνιση τριών πεζοναυτών που κάνουν ωτοστόπ και οι οποίοι τελικά απλά "εξαφανίζονται," αφού ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχουν με την κεντρική ιστορία. Συνολικά πάντως το φιλμ έχει αυτή τη γοητευτική αθωότητα των '40s, γρήγορους ρυθμούς και εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι διασκεδαστικό. Αξίζει δε να αναφερθεί πόσο δυναμική είναι η κεντρική ηρωίδα, αφού όχι μόνο είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που αποφασίζει η ίδια για τη ζωή της ενώ αυτή τελικά παίρνει και το αισθηματικό παιχνίδι στα χέρια της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)