Κινηματογράφοι -Cine Άλιμος (θερινός)






Είναι από τους πιο νέους θερινούς κινηματογράφος της Αττικής, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2016. Δημοτική πρωτοβουλία, το Cine Άλιμος είναι ένα από τα "λυόμενα" σινεμά της πόλης αφού στήνεται και ξεστήνεται κάθε χρόνο, εκεί στην προμενάντ του πάρκου Αλίμου, επάνω στο γκαζόν και δίπλα στο κύμα. Όμως, ούτε ο "λυόμενος" χαρακτήρας του, ούτε η φουσκωτή του οθόνη τού στερούν το παραμικρό σε γοητεία και φιλοξενία. Έχει γίνει δουλίτσα εκεί και μάλιστα δουλίτσα που τη χαρακτηρίζει το καλό γούστο. Τόσο η φωτεινή "χολυγουντιανού" τύπου επιγραφή του σινεμά, που τη σχηματίζουν λυχνίες, όσο και οι άνετες πολυθρόνες με τα χαμηλά (αόρατα σχεδόν) τραπεζάκια ανάμεσά τους, αλλά και οι καλές συνθήκες προβολής μαρτυρούν κέφι και ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα, ως δημοτική επιχείρηση, χαρακτηρίζεται από μια φιλική τιμολογιακή πολιτική και έναν προγραμματισμό "παλιού" θερινού, με Β΄ επιλεγμένες προβολές, θεματικούς κύκλους αλλά και παιδικές ταινίες.

Το Cine Άλιμος θα το βρείτε πολύ εύκολα, στο πάρκο μετά τη Μαρίνα Αλίμου, στο Καλαμάκι. Βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, αφού το μόνο που τον κρατά μακριά από τη θάλασσα είναι η περατζάδα στο πλάι του. Δεν θα δυσκολευτείτε να τον εντοπίσετε, καθώς η μεγάλη φουσκωτή οθόνη ξεχωρίζει από παντού. Η είσοδος βρίσκεται στο πίσω δεξί μέρος του κινηματογράφου, ενώ το ξύλινο κουβούκλιο του ταμείο στέκει επί του πεζόδρομου. Μόλις μπείτε θα συναντήσετε αμέσως μπροστά σας το μπαρ, στο πίσω μέρος του σινεμά, το οποίο είναι πλούσια εξοπλισμένο. Οι γκρι πολυθρόνες είναι τοποθετημένες σε δύο μπλοκ με τρεις κάθετους διαδρόμους ανάμεσά τους, ενώ πολλά είναι και τα τραπεζάκια που θα συναντήσετε, όλα χαμηλά και αόρατα (στην αρχή πίστεψα ότι δεν υπάρχουν). Η σχέση θέσεων και οθόνης επιτρέπει εύκολη θέαση από παντού, ακόμα κι αν καθίσετε στην πρώτη σειρά. Μην γελιέστε, είναι μεγάλο σινεμά το Cine Άλιμος, αλλά η απλωσιά του τοπίου το κάνει να φαίνεται μικρότερο. 

Το καλοκαίρι του 2021 μπήκε νέα οθόνη, επίσης φουσκωτή, αλλά πολύ μεγαλύτερη, η οποία αναδεικνύει σωστά την εικόνα που προβάλλεται από ψηφιακό αρχείο. Ο stereo surround ήχος παίζει σε δυνατή ένταση, με βάθος από το subwoofer και καλό support από τα περιφερειακά. Όμως, τι τα θες τι τα γυρεύεις. Είναι η θέα στο σινεμά που γοητεύει περισσότερο από την ταινία. Ουρανός παντού, αστέρια, αεροπλάνα να σκάνε μύτη πίσω από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού που φαίνεται στα δεξιά της οθόνης και, όπου φτάνει το μάτι, θάλασσα, καράβια και ελληνικό καλοκαίρι.


Cine Άλιμος

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)