Κινηματογράφοι - Odeon Γλυφάδα (2 αίθουσες + θερινός)



Είναι ένας από τους πρόσφατους κινηματογράφους της Αττικής, με τη λειτουργία του να ξεκινά το 1995, όταν στη Γλυφάδα λειτουργούσε ακόμα η Άννα Ντορ, η Αίγλη μετρούσε λίγους μήνες ζωής και προτού ανοίξει το Αθήναιον Cinepolis. Ενδιαφέρον στο εγχείρημα αποτελούσε και η τοποθεσία του, καθώς επελέγη ένα πιο απόκεντρο σημείο της πόλης, ούτε κοντά στη θάλασσα ούτε στους εμπορικούς της δρόμους. Το Γλυφάδα έμοιαζε -ακριβώς λόγω της θέσης του- περισσότερο με σινεμά γειτονιάς, παρά με κεντρικό κινηματογράφο της περιοχής. Το αγάπησαν, όμως, οι Γλυφαδιώτες τον νέο κινηματογράφο, παρά την τοποθεσία του. Είχε, βλέπετε, και συγκριτικό πλεονέκτημα: ήταν καινούργιος και δωδεκάμηνης λειτουργίας, κάτι που του επέτρεπε το θερινό στην ταράτσα, παράλληλα με τη χειμερινή αίθουσα που έμενε κι αυτή ανοιχτή κάποια καλοκαίρια. Μάλιστα, μέχρι το 2003 ήταν το δεύτερο θερινό σινεμά της Γλυφάδας, μαζί με το Ρίο, και το μοναδικό πριν από την επαναλειτουργία του Αριάν το 2018.

Το κτίριο στέκει αρκούντως μοντέρνο και κυρίαρχο στη γωνία της Ζέππου με την Ξενοφώντας, εκεί που δημιουργείται και ένας άτυπος τριγωνικός κηπάκος, απέναντι από την Πλατεία Ξενοφώντος, που φιλοξενεί και κάποια καφέ και μεζεδοπωλεία. Λευκό, διακριτικής αισθητικής, παρά τις σύγχρονες γραμμές του, το Γλυφάδα σάς υποδέχεται με την κόκκινη-μπλε νέον επιγραφή του, πολλές φωτογραφίες και αφίσες στην πρόσοψη και το ταμείο, εξωτερικά, στην αριστερή πλευρά, δίπλα στην είσοδο. Αμέσως μετά την τζαμόπορτα, είτε κατεβαίνετε λίγα σκαλάκια για το φουαγέ και το μπαρ των χειμερινών αιθουσών, είτε ανεβαίνετε τις σκάλες δεξιά σας για την ταράτσα. Η αρχιτεκτονική που θέλει τη χειμερινή, μεγάλη αίθουσα ουσιαστικά πιο κάτω από την επιφάνεια της οδού, επιτρέπει στο κτίριο να είναι χαμηλό και διακριτικό, με την πρόσοψή του ουσιαστικά να "κρύβει" τη θερινή αίθουσα 3, η οποία είναι σχετικά μεγάλη. 

Μπλε πολυθρόνες σε τρία μπλοκ με δύο κάθετους διαδρόμους ανάμεσά τους σάς υποδέχονται καθώς μπαίνετε από την πίσω πλευρά της ταράτσας, όπου βρίσκεται και το μπαρ (στα αριστερά, εξοπλισμένο με πολλές επιλογές, στα πρότυπα της αλυσίδας Odeon όπου έχει ενταχθεί εδώ και χρόνια ο κινηματογράφος). Υπάρχουν πολλά τραπεζάκια ανάμεσα στις θέσεις, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να καθίσετε εκεί που επιθυμείτε. Δεν είναι λίγα και τα φυτά στους πλαϊνούς λευκούς τοίχους που δίνουν έναν καλοκαιρινό αέρα αυλής στον χώρο.  Ικανοποιητικού μεγέθους η οθόνη, εντός χτιστής σκηνής, αποδίδει με καθαρότητα και λάμψη την εικόνα της ψηφιακής προβολής με το σύστημα Sony Digital Cinema 4K, ενώ τα ηχεία παίζουν καθαρά και σε δυνατή ένταση τον ψηφιακό στερεοφωνικό ήχο.

Το Odeon Γλυφάδα ανέστειλε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2021, όταν και ανακοινώθηκε ότι θα γίνει super market.


Odeon Γλυφάδα

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)